O mincare ca la tara si pot doar sa spun ca este tare buna.si imi aminteste de copilarie numai ca mama o facea cu rantas si varianta mai saracacioasa
Zarzavatul , ceapa si ardeiul se curata se spala si se toaca.
Varza se curata se da intr-un jet de apa apoi se toaca marunt, rosiile se oparesc se curata de pielita si se toaca marunt. Slanina se taie bucatele se pune intr-o tigaie si se prajeste bine apoi cu o paleta scoatem pe o farfurie cu un servet de bucatarie absorbant pentru surplusul de grasime.
Intr-o oala eu am folosit una de ( 5,5 l) se pune uleiul , ceapa tocata , ardeiul si zarzavatul cu 100 ml apa la calit lasam 10 min. apoi adaugam varza tocata si mai lasam 5 min. cu zarzavatul sa de caleasca.
Potrivim de sare, piper, vegeta si cimbru apoi adaugam apa fierbinte si mai lasam sa fiarba 15 min.
Adaugam rosiile , jumarile de slanina si pasta de bulion si mai lasam sa fiarba 10 min.
Asezonam cu marar verde sau leustean.Este o ciorba tare buna.si v-o recomand cu drag.
1
Cine doreste la servit daca vrea mai acrisoara poate adauga putin otet sau zeama de lamie.
2
Ardeiul iute este nelipsit pentru doritori
3
Slanina se poate inlocui si cu altfel de afumaturi:kaizer sunculita taraneasca,bacon , cirnati de casa sunca de casa sau carnita proaspata.