Dulceata de smochine

de ianculubita in Dulceata / Gem, 19 Aug 2013 | 6399 vizualizari

 

Am gasit smochine la Billa,am cumparat si pentru ca nu am avut cantitatea necesara,am adaugat pere;a rezultat o dulceata delicioasa,incercati si voi!

 

INGREDIENTE

  • 500 g smochine
  • 500 g pere cantarite dupa curatare
  • 1 kg zahar
  • 2 stelute de anason
  • 2 cani cu apa
  • 1 lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de smochine:

Facem siropul din zahar apa si anason stelat, dupa ce este suficient de legat (facem proba cu picatura), adaugam fructele curatate de coaja si taiate cubulete. Fierbem dulceata la foc mare 20-30 minute adunand spuma ce se formeaza. Dupa ce aproape este gata, scoatem anasonul, adaugam zeama de lamaie si punem imediat in borcane curate, infiletam capacele, tinem borcanele cu capacul in jos 10-15 minute, dupa care le depozitam la camara

TIPS-URI

1

pentru cine nu are anason stelat, poate adauga si alte arome

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de smochine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de smochine