Ciorba de fasole verde

de babi5 in Ciorbe, 4 Oct 2013 | 3333 vizualizari

 

Nu am mai facut de mult si fiindca timpul de preparare este mai scurt am trecut la treaba...

 

INGREDIENTE

  • 2 borcane fasole verde 750 ml.
  • 4 morcovi mai maricei
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 telina mai mica
  • 1 legatura marar verde
  • putin cimbru
  • 1 foaie dafin
  • 100 ml ulei
  • 200 ml smintina
  • 350 ml iaurt (2 cuti mici )
  • 2ardei capia
  • 2 oua
  • 2 cepe
  • 5 catei usturoi
  • sare,
  • piper
  • secretul gustului
  • 2 linguri de faina
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole verde:

Am curatat ceapa, ardeiul si zarzavatul, le-am spalat si tocat marunt, apoi le-am pus impreuna cu uleiul intr-o oala de 4 l la calit. Am pus putina apa si am lasat sa fiaba la foc moale, apoi am potrivit de sare si piper, secretul gustului, am adaugat fasolea pe care am clatit-o inainte cu putina apa rece, apoi am completat cu apa fierbinte si am lasat sa fiarba 30 minute.

Intre timp intr-un castron am pus smantana si iaurtul, cele doua oua si cateii de usturoi zdrobiti cu o presa de usturoi, am amestecat bine totul, apoi am adaugat si cele doua linguri de faina. Cu un polonic am luat din ciorba si am pus peste smantana in castron amestecand continuu, apoi am turnat totul   in oala mai lasand 5 minute sa dea un clocot. Am adaugat mararul tocat.  Eu am mai suplimentat cu cite un ochi de ou fiert si pus in farfurie in momentul cind servim (doar cine vrea),  e ceva mai indraznet dar este tare bun.

TIPS-URI

1

Cine doreste mai acru poate mai adauga otet

2

Ochiurile de oua le-am fiert in apa cu putina sare si ulei ..apoi cu o paleta il luam si-l scurgem apoi il punem in farfurie

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Sim0na 1

07.10.2013, 12:07

Buna ciorbita!!

babi5 1

07.10.2013, 14:01

Si tu Lia 1 gatesti foarte bine si-ti place sa faci tot felul de cobinatii placute multumesc

babi5 1

07.10.2013, 14:02

SimOna multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole pastai cu dovlecei