Daca este ziua Romaniei si s-au pregatit peste tot mii de portii de fasole, am zis sa fiu si eu in ton cu lumea. Este o ciorba buna si satioasa si o recomand cu drag.
Fasolea se curata de impuritati, se spala si se pune la inmuiat de cu seara. Zarzavatul, ardeiul, ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt. Costita se feliaza bucatele mici si se prajeste. Fasolea se pune sa dea un clocot intr-un litru de apa, apoi se scurge apa si mai repetam o data. Apoi punem 3,5 l apa calda peste fasole, punem foaia de dafin si jumatate din ceapa si lasam la foc mic la fiert. Cand este jumatate fiarta fasolea adaugam zarzavatul, cimbrul, sarea si piperul si lasam sa fiarba in continuare.
Intre timp punem uleiul intr-o tigaie, punem ceapa ramasa, usturoiul maruntit si ardeiul si lasam sa se caleasca, apoi adaugam boiaua si punem totul in fasole. Adaugam si costita prajita si lasam sa fiarba in continuare inca 15 minute, apoi punem bulionul si otetul, mai lasam sa fiarba 5 minute, asezonam cu marar verde.
Este o ciorbita buna si place tuturor, o recomand cu drag. Sa va fie de folos.
1
O ciorba buna in toate ocaziile, este buna si in varianta fara carnuri
2
O muratura si un ardei iute sunt nelipsite de langa