O ciorbita fierbinte si buna de la Babi sa aveti pofta
Prima data am curatat si proportionat tacimurile si aripioarele ,apoi le-am spalat bine si le-am lasat in apa rece.
Apoi am curatat:ceapa,zarzavatul si ardeiul, le-am spalat bine , le-am tocat marunt si impreuna cu uleiul le-am pus la calit intr-o oala de 4 l.
Am adaugat bucatile de carne si am lasat pentru 10 minute sa se caleasca impreuna cu zarzavatul .
Am adaugat apa calda peste, pina pe la 1/3 din oala, am potrivit de sare si piper si am lasat la foc mic sa dea citeva clocote ,dupa care am adaugat ,fasolea si mazarea lasind la foc mic sa fiarba in continuare ,apoi am adaugat si cartofii taiati cubulete mici.
Lasam sa fiarba in continuare .Spre terminare adaugam bulionul si borsul atit cit dorim sa facem de acru, asezonam cu leustean sau patrunjel si ...gata ciorbita ..
Pofta mare ..
1
Cine doreste poate folosi si smintina
2
Si nelipsitul ardei iute pentru cei carora le place
3
In locul bulionului se pot folosi si rosii cubulete la conserva sau pasta de bulion ..