Cred ca toata lumea stie sa faca supa, dar o reteta si o ideie in plus nu strica .Doua batai strica ....
Curatam bine pulpele si le pirjolim un picut de puf la ochiul de la aragaz, apoi le spalam bine, le punem intr-o oala punem apa peste ele si lasam la foc mic sa dea un clocot, spumam, apoi adaugam zarzavatul, ceapa, catelul de usturoi, ardeiul, boabele de piper si vegeta. La final potrivim de sare. Cand carnea este fiarta strecuram supa, apoi o punem din nou in oala (dupa ce am clatit-o bine) mai lasam sa dea un clocot apoi adaugam cus-cusul. Lasam sa fiarba 4 minute, apoi oprim focul, adaugam 50 ml apa rece si lasam acoperit, findca cus-cusul isi mareste volumul si nu se inmoaie asa tare. Asezonam cu patrunjel verde.
Sa va fie de folos
1
Sa adaug catelul de usturoi la supa am invatat de la un bun Bucatar care are castigate 4 concursuri Balcanice la Arta Culinara
2
Cu cat lasam supa sa fiarba la foc cat mai incet cu atata iese mai limpede
3
Cine doreste poate adauga la servit morcovii taiati rondele si rasolul de pui