De trei zile ne chinuim sa posam citeva retete si nu reusim poate de asta data o sa avem mai mult noroc .Terminam de scris si la salvare ne arata ca aceasta pagina web nu este disponibila si dispare scrisul aceasta ar fi reteta cu nr. 300 pentru care multumesc Bunului Dumnezeu si voua ca ma-ti primit in marea voastra familie ,unde chiar ma simt ca-n familie si ca ma acceptati ,cu defectele si greselile mele multumesc din toata inima .
De cu seara fasolea se alege se spala si se lasa la inmuiat ,tot de cu seara ciolanul se opareste in douaape apoi se lasa in apa rece pina a doua zi (pentru a se desara ).A doua zi punem fasolea in putina apa ii dam un clocot apoi schimbam apa . Adaugam ceapauscata tocata ,foia de dafin ,cimbrul si cilanul si punem la foc mic la fiert . Pe la jumatatea timpului de fierbere adaugam zarzavatul si ardeiul spalate si tocate . Lasam sa fiarba in continuare apoi intre timp intr-o tigaie punem uleiul si adaugam ceapa verde si usturoiul tocate si lasam sa se caleasca putin apoi adaugam ,boiaua ,vegetasi piperul ,scoatem ciolanul pe un platou si lasam sa se raceasca putin adaugam in ciorba ceapa calitasi usturoiul si mai complectam cu apa calda (dupa nevoie ). Ciolanul il dezosam si-l portionam in bucatele mai mici apoi punem inapoi in ciorba impreuna cu rosiile decojite si lasam sa mai fiarba 10 miute ,dregem cu otetul si asezonam cu marar verde si leustean . poftasa aveti si sa va fie de folos.
1
Se serveste in boluri sau cani speciale pentru ciorbe sau farfurii adinci
2
Linga este bine venit un ardei iute (proaspat sau murat ) si chiar si muraturi ,