Ciorba de fasole cu ciolan afumat de casa -reteta cu nr.300

de babi5 in Ciorbe, 1 Iun 2014 | 4008 vizualizari

 

De trei zile ne chinuim sa posam citeva retete si nu reusim poate de asta data o sa avem mai mult noroc .Terminam de scris si la salvare ne arata ca aceasta pagina web nu este disponibila si dispare scrisul aceasta ar fi reteta cu nr. 300 pentru care multumesc Bunului Dumnezeu si voua ca ma-ti primit in marea voastra familie ,unde chiar ma simt ca-n familie si ca ma acceptati ,cu defectele si greselile mele multumesc din toata inima .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe (cu bobul mic)
  • 1 ciolan (cca 1 kg )
  • 2 morcovi mai maricei
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacinapastarnac
  • 1 felietelina
  • 1 ardei gras (rosu sau galben )
  • 1 ceapa uscatamai mare
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 virf lingurita cimbru
  • 1 lingurita boia
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita vegeta
  • marar verde
  • leustean proaspat
  • 2 linguri otet
  • 1 cutie cubulete rosii decojite (350 gr )
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu ciolan afumat de casa -reteta cu nr.300:

De cu seara fasolea se alege se  spala si se lasa la inmuiat ,tot de cu seara ciolanul se opareste in douaape apoi se lasa in apa rece pina a doua zi (pentru a se desara ).A doua zi punem fasolea in putina apa ii dam un clocot apoi schimbam apa . Adaugam ceapauscata tocata ,foia de dafin ,cimbrul si cilanul si punem la foc mic la fiert .  Pe la jumatatea timpului de fierbere  adaugam zarzavatul si ardeiul spalate si tocate . Lasam sa fiarba in continuare apoi intre timp intr-o tigaie punem uleiul si adaugam ceapa verde si usturoiul  tocate si lasam sa se caleasca putin apoi adaugam ,boiaua ,vegetasi piperul ,scoatem ciolanul pe un platou si lasam sa se raceasca putin adaugam in ciorba ceapa calitasi usturoiul si mai complectam cu apa calda (dupa nevoie ).  Ciolanul il dezosam si-l portionam in  bucatele mai mici apoi punem inapoi in ciorba impreuna cu rosiile decojite si lasam sa mai fiarba 10 miute ,dregem cu otetul si asezonam  cu  marar verde si leustean . poftasa aveti si sa va fie de folos. 

TIPS-URI

1

Se serveste in boluri sau cani speciale pentru ciorbe sau farfurii adinci

2

Linga este bine venit un ardei iute (proaspat sau murat ) si chiar si muraturi ,

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciolan afumat de casa -reteta cu nr.300" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

RuxyRux 1

02.06.2014, 20:55

Iubita mea mami Babi ...multumesc si te imbratisez, ma bucur nespus ca simti ce imi doresc eu sa-ti transmit!

babi5 1

02.06.2014, 21:21

Cum sa nu simt scumpa mea Rux simt cu toata inima mea si-ti multesc

Rahela Velicu 1

24.06.2021, 19:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba delicioasa de fasole cu ciolan afumat