Dovleceii ii spalam foarte bine in apa rece. Ii taiem pe lungime nu foarte grosi, dar nici subtiri.
Intr-un vas mai adanc spargem oul si il batem bine cu sare si putin piper.
Pregatim o tava mare de aragaz pe care o acoperim cu hartie de copt.
Faina de migdale o punem intr-o farfurie mai...
Morcovii ii spalam in apa rece, ii curatam de coaja si ii taiem pe lungime in jumate, apoi fiecare jumatate in jumate. In functie de cat sunt de mari morcovii mai taiem sau nu. Ideea este sa aiba grosimea de 1,5 cm grosime.
Se pun intr-o tigaie cu capac. Peste ei stoarcem sucul de...
Ciupercile bine scurse le-am macinat cu masina de macinat carne. Legumele le-am curatat de coaja si le-am spalat bine in apa rece. Le-am macinat si pe ele cu masina de macinat carne, ciurul mic.
Intr-un castronas punem toate legumele si adaugam sare, piper, nucsoara macinata (eu folosesc des...
Incepem prin a desface brocoli in buchete, eu il tin pentru 10-15 minute in apa rece cu bicarbonat dupa ce il desfac in bucati.
Buchetele de broccoli le punem la fiert in putina apa cu sare pentru maxim 10 minute.
Strecuram foarte bine si il lasam sa se raceasca si sa se scurga apa ...
Conopida mea a fost una mai micuta, de acasa, asa ca a avut in jur de 700 gr.
Conopida am desfacut-o in buchetele si am lasat-o sa stea in apa rece cu otet cam 30 minute.
In vasul robotului in care am pus cutitul, am asezat buchetele de conopida si le-am macinat pana cand am avut un...
Branza trebuie sa fie uscata si pentru acest lucru, eu am pus-o intr-un tifon si am lasat-o cateva ore sa lase apa, apoi am strans tare cu tifonul pana nu a mai curs zer.
Branza o maruntim cu o furculita si adaugam in ea ouale batute cu o furculita, branza telemea razuita si faina....
Nautul il alegem si il punem la hidratat, de seara pana a doua zi dimineata, in multa apa rece. Aruncam apa de pe el si spalam nautul cu apa. Il punem la fiert pana cand devine moale. De obicei, eu cumpar naut boabe si il fierb, o parte il folosesc atunci, iar o parte o pun asa fiarta in...
Conopida am desfacut-o buchetele si am tinut-o in apa rece cu o lingurita de bicarbonate cam o jumate de ora .
Pe foc am pus o oala de 3 l cu apa sa fioarba.
Cand apa a inceput sa clocoteasca am adaugat buchetele de conopida si putina sare si am lasata pana s-a inmuiat.
Am scurs-o...
Galbiorii i-am spalat si i-am curatat foarte bine . I-am lasat la scurs.
Intr-o tigaie antiaderanta am incins bine o lingura de ulei . Am pus galbiorii si i-am lasat la foc mic pana cand au lasat ei apa .
Am pus usturoiul pisat si rosia decojita si taiata destul de mare .
Lasam sa...
Legumele le spalam si le curatam de coaja .
Dam pe razatoarea mica dovlecelul si il punem deoparte sa stea putin. Il stoarcem si il punem in bol. Dam si restul legumelor pe razatoarea mica si le punem in bol. Peste ele punem pesmetul, tofu maruntit cu mana, ouale, sare, piper, oregano si...
Desfacem in buchetele conopida si brocolii si le punem in doua vase separate in apa rece cu bicarbonat ( la un vas cu apa de 3 litri pun 1 lingurita de bicarbonate de sodiu).
Pe foc punem in doua vase apa la fiert. Cand fierbe apa punem sare. Intr-un vas punem conopida in celalalt brocoli ....
Ciupercile le spalam bine cu apa rece pentru a indeparta eventualele firicele de pamant de pe ele . Le-am taiat in patru (sferturi).
Ceapa verde am tocat-o mai mare , iar usturoiul l-am pisat .
Punem pe foc un wok, sau o tigaie antiaderenta si o lasam sa se incinga bine . Punem ciupercile...
Incepem cu varza pe care o curatam de frunzele vestejite sau maroni . Eu pun legume verzi, cumparate, in apa rece (cat mai rece) cu o lingurita de bicarbonat de sodiu sa stea cateva minute.
Pe foc punem o oala cu apa si sare la fiert. Cand fierbe adaugam varza curatata si o lasam sa fiarba...
Cartofii i-am curatat de coaja si spalat in apa rece.
Eu i-am taiat in patru pe lungime si i-am pus la uscat pe prosoape de hartie (este foarte important sa nu fie uzi cand ii punem in cuptor). Am asezat cartofii in tava am pus peste ei uleiul, sare si piper si cu mana am intors...
Galbiorii ii spalam foarte bine cu apa rece si ii taiem daca este necesar . II punem la scurs intr-o sita .
Ceapa o taiem solzisori si o calim intr-o tigaie antiaderenta in ulei . Adaugam peste ceapa calita galbiorii si lasam sa se gateasca pana cand scade apa pe care ei o lasa .
Adaugam...
Incepem prin a spala, curate si razui dovlecei . Ii amestecam cu putina sare si ii lasam sa lase apa .
Razuim branza , taiem carnatul si batem cu o furculita ouale doar atat cat sa se amestece albusul cu galbenusul.
Intr-o tigaie pe foc punem uleiul si calim ceapa taiata pestisori, adaugam...
Incepem prin a pregati umplutura deoarece dureaza ceva mai mult . Vanata o spalam bine si o taiem cubulete . O punem intr-un castron si presaram cu sare . Lasam deoparte pana taiem rosia, ceapa verde si ardeiul .
Intr-o tigaie cu pereti inalti punem la incins uleiul si calim usor ceapa ,...
Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea mica . Ii presaram cu sare (nu foarte multa ) si ii lasam sa stea cam 30 minute .
Ceapa, usturoiul si mararul le curatam si le spalam bine . Le tocam marunt si le punem intr-un bol .
Quinoa (aproximativ 50 gr seminte de quinoa nefiarta)...
Dovlecei ii spalam si ii curatam partial . Ii taiem rondele mai groase , cam de 0,5 cm grosime si ii punem sa stea presarati cu putina sare .
Intr-o tava antiaderenta asezam dovlecei , stopim cu putin ulei si ii dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 10 minute , de fapt ei trebuie doar...
Nautul fiert in punem in robotul de bucatarie si il facem pasta .
Usturoiul, ceapa, mararul , patrunjelul le tocam marunt tot in robot sau tataie cu cutitul marunt.
Intr-un castron mai mare punem nautul facut pasta , verdeturile, boabele de chimen macinate , sare, piper , ulei de susan si...
Dovlecei ii spalam bine si ii curatam partial de coaja . Ii taiem pe lungime in jumate , si fiecare jumate in 3 sau 4 parti . Presaram cu sare si ii asezam intr-o tava antiaderenta . Stopim cu ulei de masline si dam tava la cuptorul incins la 180 grade .
Cand s-au inmuiat dovleceii scoatem din...
Vanata o spalam si o taiem rondele.
Presaram pe ea sare si o lasam sa stea putin asa , va lasa putina apa. Bucatile de vanata le tamponam cu servetele de hartie ca sa le uscam .
Pe o tava antiaderenta asezam bucatile de vanata , le stropim cu ulei de masline si asezam pe fiecare bucata...
Cartofii ii alegem sa aiba cam aceiasi dimensiune ca sa fiarba in acelasi timp.
II spalam bine cu apa rece si ii punem la fiert cu coaja . Cand sunt fierti ii lasam la racit si ii curatam de coaja, ii taiem in bucati cat vreti de mari .
Salata verde, spanacul , loboda , mararul , ceapa ,...
In primul rand trebuie sa curatam cartofii si ceapa (eu am folosit ceapa rosie , dar voi repeta reteta cu ceapa verde pe care o voi pune mai tarziu in tigaie). Cartofii ii feliem subtire iar ceapa o taiem julien.
Intr-o tigaie cu fund gros punem la incins uleiul de masline, adaugam cartofii,...
Incepem cu cartofii pe care ii curatam de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie. II strecuram si ii asezam intr-un bol .
Curatam marul de coaja si seminte (eu am folosit un mar acrisor) si il taiem cubulete peste cartofi.
Salata verde spalata si uscata o taiem...
Cartofii si morcovii ii curatam de coaja si ii razuim pe razatoarea mica .
II turnam pe un prosop de bucatarie curat si ii asezonam cu sare . Vor lasa apa destul de repede , asa ca strangem prosopul si ii stoarcem cat putem de bine in prosop . Daca nu ii stoarcem vom avea un rosti moale si...
Pregatim legumele . Morcovii ii razuim pe razatoarea mica , vanata si dovleacul ii taiem cubulete, ceapa verde in bucati nu foarte mici .
Conserva de linte o scurgem de lichid si zdrobim putin boabele de linte.
Branza o razuim sau maruntim cu lingura ( eu am folosit branza telemea...
Cartofii ii spalam si ii uscam .
Cartofii Ii punem in cuptorul incins la 200 grade pana cand intra furculita in ei (cam 1 ora)
Cand sunt copti si putem sa punem mana pe ei fara sa ne ardem taiem deasupra cartofului un capacel si scobim mijlocul asa incat sa incapa un ou in mijlocul...
Scurgem fasolea (eu am folosit conserve de fasole rosie) si o facem piure .
Tocam usturoiul marunt si il adaugam peste fasolea pasta .
Asezanam cu sare si piper , adaugam faina si omogenizam bine .
Intr-un vas cu pereti inalti turnam uleiul si il incingem foarte...
Vinetele le spalam fara sa le rupem codita.
Cu un cutit bine ascutit taiem vinetele pe lungime , cam de un deget grosime , fara sa desprindem bucatile de codita si presaram sare. Lasam sa stea cu sare vreo 20 -30minute.
In acest timp curatam usturoiul si il facem feliute subtiri, feliem si...
Dovlecei in crusta de migdale
Dovleceii ii spalam foarte bine in apa rece. Ii taiem pe lungime nu foarte grosi, dar nici subtiri. Intr-un vas mai adanc spargem oul si il batem bine cu sare si putin piper. Pregatim o tava mare de aragaz pe care o acoperim cu hartie de copt. Faina de migdale o punem intr-o farfurie mai...
Morcovi caramelizati
Morcovii ii spalam in apa rece, ii curatam de coaja si ii taiem pe lungime in jumate, apoi fiecare jumatate in jumate. In functie de cat sunt de mari morcovii mai taiem sau nu. Ideea este sa aiba grosimea de 1,5 cm grosime. Se pun intr-o tigaie cu capac. Peste ei stoarcem sucul de...
Chiftelute de ciuperci de padure
Ciupercile bine scurse le-am macinat cu masina de macinat carne. Legumele le-am curatat de coaja si le-am spalat bine in apa rece. Le-am macinat si pe ele cu masina de macinat carne, ciurul mic. Intr-un castronas punem toate legumele si adaugam sare, piper, nucsoara macinata (eu folosesc des...
Chiftelute de broccoli
Incepem prin a desface brocoli in buchete, eu il tin pentru 10-15 minute in apa rece cu bicarbonat dupa ce il desfac in bucati. Buchetele de broccoli le punem la fiert in putina apa cu sare pentru maxim 10 minute. Strecuram foarte bine si il lasam sa se raceasca si sa se scurga apa ...
Chiftelute de conopida
Conopida mea a fost una mai micuta, de acasa, asa ca a avut in jur de 700 gr. Conopida am desfacut-o in buchetele si am lasat-o sa stea in apa rece cu otet cam 30 minute. In vasul robotului in care am pus cutitul, am asezat buchetele de conopida si le-am macinat pana cand am avut un...
Gnocchi cu branza colorati
Branza trebuie sa fie uscata si pentru acest lucru, eu am pus-o intr-un tifon si am lasat-o cateva ore sa lase apa, apoi am strans tare cu tifonul pana nu a mai curs zer. Branza o maruntim cu o furculita si adaugam in ea ouale batute cu o furculita, branza telemea razuita si faina....
Chiftelute cu naut si legume
Nautul il alegem si il punem la hidratat, de seara pana a doua zi dimineata, in multa apa rece. Aruncam apa de pe el si spalam nautul cu apa. Il punem la fiert pana cand devine moale. De obicei, eu cumpar naut boabe si il fierb, o parte il folosesc atunci, iar o parte o pun asa fiarta in...
Conopida gratinata cu sos de patrunjel
Conopida am desfacut-o buchetele si am tinut-o in apa rece cu o lingurita de bicarbonate cam o jumate de ora . Pe foc am pus o oala de 3 l cu apa sa fioarba. Cand apa a inceput sa clocoteasca am adaugat buchetele de conopida si putina sare si am lasata pana s-a inmuiat. Am scurs-o...
Galbiori cu sos de rosii
Galbiorii i-am spalat si i-am curatat foarte bine . I-am lasat la scurs. Intr-o tigaie antiaderanta am incins bine o lingura de ulei . Am pus galbiorii si i-am lasat la foc mic pana cand au lasat ei apa . Am pus usturoiul pisat si rosia decojita si taiata destul de mare . Lasam sa...
Chiftelute de dovlecel cu cartofi dulci si tofu
Legumele le spalam si le curatam de coaja . Dam pe razatoarea mica dovlecelul si il punem deoparte sa stea putin. Il stoarcem si il punem in bol. Dam si restul legumelor pe razatoarea mica si le punem in bol. Peste ele punem pesmetul, tofu maruntit cu mana, ouale, sare, piper, oregano si...
Conopida gratinata cu sos de broccoli
Desfacem in buchetele conopida si brocolii si le punem in doua vase separate in apa rece cu bicarbonat ( la un vas cu apa de 3 litri pun 1 lingurita de bicarbonate de sodiu). Pe foc punem in doua vase apa la fiert. Cand fierbe apa punem sare. Intr-un vas punem conopida in celalalt brocoli ....
Ciuperci cu lime si patrunjel verde
Ciupercile le spalam bine cu apa rece pentru a indeparta eventualele firicele de pamant de pe ele . Le-am taiat in patru (sferturi). Ceapa verde am tocat-o mai mare , iar usturoiul l-am pisat . Punem pe foc un wok, sau o tigaie antiaderenta si o lasam sa se incinga bine . Punem ciupercile...
Varza de bruxelles pane
Incepem cu varza pe care o curatam de frunzele vestejite sau maroni . Eu pun legume verzi, cumparate, in apa rece (cat mai rece) cu o lingurita de bicarbonat de sodiu sa stea cateva minute. Pe foc punem o oala cu apa si sare la fiert. Cand fierbe adaugam varza curatata si o lasam sa fiarba...
Cartofi copti cu fistic si sos de leurda
Cartofii i-am curatat de coaja si spalat in apa rece. Eu i-am taiat in patru pe lungime si i-am pus la uscat pe prosoape de hartie (este foarte important sa nu fie uzi cand ii punem in cuptor). Am asezat cartofii in tava am pus peste ei uleiul, sare si piper si cu mana am intors...
Mancare de galbiori cu orez
Galbiorii ii spalam foarte bine cu apa rece si ii taiem daca este necesar . II punem la scurs intr-o sita . Ceapa o taiem solzisori si o calim intr-o tigaie antiaderenta in ulei . Adaugam peste ceapa calita galbiorii si lasam sa se gateasca pana cand scade apa pe care ei o lasa . Adaugam...
Tarta cu dovlecei
Incepem prin a spala, curate si razui dovlecei . Ii amestecam cu putina sare si ii lasam sa lase apa . Razuim branza , taiem carnatul si batem cu o furculita ouale doar atat cat sa se amestece albusul cu galbenusul. Intr-o tigaie pe foc punem uleiul si calim ceapa taiata pestisori, adaugam...
Clatite aperitiv cu vinete
Incepem prin a pregati umplutura deoarece dureaza ceva mai mult . Vanata o spalam bine si o taiem cubulete . O punem intr-un castron si presaram cu sare . Lasam deoparte pana taiem rosia, ceapa verde si ardeiul . Intr-o tigaie cu pereti inalti punem la incins uleiul si calim usor ceapa ,...
Chiftelute de dovlecei cu quinoa
Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea mica . Ii presaram cu sare (nu foarte multa ) si ii lasam sa stea cam 30 minute . Ceapa, usturoiul si mararul le curatam si le spalam bine . Le tocam marunt si le punem intr-un bol . Quinoa (aproximativ 50 gr seminte de quinoa nefiarta)...
Salata calda de dovlecei
Dovlecei ii spalam si ii curatam partial . Ii taiem rondele mai groase , cam de 0,5 cm grosime si ii punem sa stea presarati cu putina sare . Intr-o tava antiaderenta asezam dovlecei , stopim cu putin ulei si ii dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 10 minute , de fapt ei trebuie doar...
Chiftele din naut sau Falafel
Nautul fiert in punem in robotul de bucatarie si il facem pasta . Usturoiul, ceapa, mararul , patrunjelul le tocam marunt tot in robot sau tataie cu cutitul marunt. Intr-un castron mai mare punem nautul facut pasta , verdeturile, boabele de chimen macinate , sare, piper , ulei de susan si...
Dovlecei la cuptor
Dovlecei ii spalam bine si ii curatam partial de coaja . Ii taiem pe lungime in jumate , si fiecare jumate in 3 sau 4 parti . Presaram cu sare si ii asezam intr-o tava antiaderenta . Stopim cu ulei de masline si dam tava la cuptorul incins la 180 grade . Cand s-au inmuiat dovleceii scoatem din...
Mini pizza pe vanata
Vanata o spalam si o taiem rondele. Presaram pe ea sare si o lasam sa stea putin asa , va lasa putina apa. Bucatile de vanata le tamponam cu servetele de hartie ca sa le uscam . Pe o tava antiaderenta asezam bucatile de vanata , le stropim cu ulei de masline si asezam pe fiecare bucata...
Salata de cartofi cu peste afumat si verdeturi
Cartofii ii alegem sa aiba cam aceiasi dimensiune ca sa fiarba in acelasi timp. II spalam bine cu apa rece si ii punem la fiert cu coaja . Cand sunt fierti ii lasam la racit si ii curatam de coaja, ii taiem in bucati cat vreti de mari . Salata verde, spanacul , loboda , mararul , ceapa ,...
Tortilla a la Gordon Ramsey
In primul rand trebuie sa curatam cartofii si ceapa (eu am folosit ceapa rosie , dar voi repeta reteta cu ceapa verde pe care o voi pune mai tarziu in tigaie). Cartofii ii feliem subtire iar ceapa o taiem julien. Intr-o tigaie cu fund gros punem la incins uleiul de masline, adaugam cartofii,...
Salata de cartofi dulci
Incepem cu cartofii pe care ii curatam de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie. II strecuram si ii asezam intr-un bol . Curatam marul de coaja si seminte (eu am folosit un mar acrisor) si il taiem cubulete peste cartofi. Salata verde spalata si uscata o taiem...
Rosti de cartofi cu ou posat
Cartofii si morcovii ii curatam de coaja si ii razuim pe razatoarea mica . II turnam pe un prosop de bucatarie curat si ii asezonam cu sare . Vor lasa apa destul de repede , asa ca strangem prosopul si ii stoarcem cat putem de bine in prosop . Daca nu ii stoarcem vom avea un rosti moale si...
Budinca de legume
Pregatim legumele . Morcovii ii razuim pe razatoarea mica , vanata si dovleacul ii taiem cubulete, ceapa verde in bucati nu foarte mici . Conserva de linte o scurgem de lichid si zdrobim putin boabele de linte. Branza o razuim sau maruntim cu lingura ( eu am folosit branza telemea...
Oua coapte in cartofi
Cartofii ii spalam si ii uscam . Cartofii Ii punem in cuptorul incins la 200 grade pana cand intra furculita in ei (cam 1 ora) Cand sunt copti si putem sa punem mana pe ei fara sa ne ardem taiem deasupra cartofului un capacel si scobim mijlocul asa incat sa incapa un ou in mijlocul...
Chiftele de fasole
Scurgem fasolea (eu am folosit conserve de fasole rosie) si o facem piure . Tocam usturoiul marunt si il adaugam peste fasolea pasta . Asezanam cu sare si piper , adaugam faina si omogenizam bine . Intr-un vas cu pereti inalti turnam uleiul si il incingem foarte...
Evantai de vinete
Vinetele le spalam fara sa le rupem codita. Cu un cutit bine ascutit taiem vinetele pe lungime , cam de un deget grosime , fara sa desprindem bucatile de codita si presaram sare. Lasam sa stea cu sare vreo 20 -30minute. In acest timp curatam usturoiul si il facem feliute subtiri, feliem si...