Visez de mult la o mancare de galbiori , vroiam sa simt mirosul acestor ciuperci de padure .
Galbiorii ii spalam foarte bine cu apa rece si ii taiem daca este necesar . II punem la scurs intr-o sita .
Ceapa o taiem solzisori si o calim intr-o tigaie antiaderenta in ulei . Adaugam peste ceapa calita galbiorii si lasam sa se gateasca pana cand scade apa pe care ei o lasa .
Adaugam smantana, sare, piper, usturoiul pisat sau taiat (cum va place) si foaia de dafin; mai lasam vreo 3 minute .
Oprim focul si adaugam patrunjelul verde tocat .
Intr-un alt vas punem la incins 2 linguri de ulei . Cand este cald adaugam orezul si il prajim . Cand prinde o culoare aramie turnam peste el 750 ml apa calda. Adaugam sare si piper si fierbem orezul la foc mic . Oprim focul , acoperim cu un capac si lasam sa stea putin . Cu o furculita afanam putin orezul fiert si servim .