Carte Regala de Bucate este sursa acestei retete . Am pus eu in plus cateva feliute de carnat , aveam prin frigider o jumate de carnat si i-am facut si lui loc.
Cartofii ii spalam si ii uscam .
Cartofii Ii punem in cuptorul incins la 200 grade pana cand intra furculita in ei (cam 1 ora)
Cand sunt copti si putem sa punem mana pe ei fara sa ne ardem taiem deasupra cartofului un capacel si scobim mijlocul asa incat sa incapa un ou in mijlocul cartofului (ramane cam 1 cm din peretele cartofului).
Asezonam cartoful cu sare si piper, punem putin unt, branza si cateva firicele de ceapa verde .
Spargem oul in mijlocul cartofului , asezam cateva felii de carnat si dam la cuptor pana cand se coace oul (8 - 10 minute).
Presaram deasupra ceapa verde ramasa si servim .
Alaturi de acesti cartofi se poate pune si miezul cartofului frecat cu smantana sau cu branza, daca nu se poate folosi la altceva .
1
cartofii mei au fost foarte mari si i-am pus pe jumate la copt