Un preparat sanatos si foarte potrivit pentru perioada postului sau pentru zilele in care nu mancati carne. Sunt foarte satioase si gustoase si, alaturi de o salata sau un sos, pot fi foarte bine pregatite pentru dejun sau cina.
Nautul il alegem si il punem la hidratat, de seara pana a doua zi dimineata, in multa apa rece. Aruncam apa de pe el si spalam nautul cu apa. Il punem la fiert pana cand devine moale. De obicei, eu cumpar naut boabe si il fierb, o parte il folosesc atunci, iar o parte o pun asa fiarta in congelator si il scot cand am nevoie. Evit, de obicei, conservele de naut, dar este bun si nautul din conserve.
Morcovul si cartoful le curatam si spalam bine, le razuim pe razatoarea mica, apoi le stoarcem usor.
Nautul il punem intr-un robot si il facem pasta.
Ceapa o razuim si pe ea, iar usturoiul il pisam.
Intr-un vas, punem nautul piure, morcovul,cartoful, ceapa si usturoiul Adaugam ouale batute usor, separat intr-un vas mai mic cu condimentele. Omogenizam compozitia si gustam din ea sa vedem daca mai trebuie sare. Punem si mararul verde tocat.
Daca nautul este facut piure fin, atunci nu mai este nevoie de pesmet, daca va iese o compozitie mai lichida, puneti cateva linguri de pesmet.
Pregatim o tava pe care punem hartie de copt si incepem sa formam chiftelutele. Le asezam una langa alta, pana cand terminam.
Punem tava in cuptorul incins, la 180 grade C si le coacem pentru 20-30 minute. Trebuie sa fie usor rumene.
Serviti-le alaturi de o salata!