Salata calda de dovlecei

de anca_rm in Mancaruri de legume, 22 Iun 2015 | 3417 vizualizari

 

Pentru o cina usoara

 

INGREDIENTE

  • -2 dovlecei (zucchini)
  • -1 fir de usturoi verde
  • -1 fir de ceapa verde
  • - cateva fire de marar(optional)
  • -sare roz de Himalaya
  • -o lingura ulei masline
  • -100 gr tofu
  • -1 rosie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata calda de dovlecei:

Dovlecei ii spalam si ii curatam partial . Ii taiem rondele mai groase , cam de 0,5 cm grosime si ii punem sa stea presarati cu putina sare .

Intr-o tava antiaderenta asezam dovlecei , stopim cu putin ulei si ii dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 10 minute , de fapt ei trebuie doar sa se inmoaie.Se pot face foarte bine pe gratar

Pana se fac dovlecei taiem ceapa, usturoiul , rosia si mararul si le punem intr-un bol.

Ne ocupam si de tofu pe care il rupem bucati cu mana sau il taiem cubulete .

Cand sunt moi dovlecei ii luam din cuptor ii punem in vasul cu verdeata , stropim cu ulei de masline si putina zeama de lamaie , presaram deasupra mararul si tofu . Amestecam de cateva ori si gata cina.

Serviti cu lipie sau paine prajita .

 

 

TIPS-URI

1

tofu se poate inlocui cu branza preferata

2

dovlecei sunt mai buni facuti pe gratar

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele cu dovlecel la cuptor