Daca tot este vremea clatitelor pe aici , si pentru ca am si eu putin timp sa scriu retete vin si eu cu ceva .
Incepem prin a pregati umplutura deoarece dureaza ceva mai mult . Vanata o spalam bine si o taiem cubulete . O punem intr-un castron si presaram cu sare . Lasam deoparte pana taiem rosia, ceapa verde si ardeiul .
Intr-o tigaie cu pereti inalti punem la incins uleiul si calim usor ceapa , adaugam ardeiul si rosiile , iar la final punem vanata (fara apa pe care a lasat-o) . Stropim cu zeama de lamaie , de la o jumate de lamaie si mai punem 100 ml lapte . Asezonam cu sare si piper , amestecam si punem capacul. Lasam sa se faca la foc mic amestecand din cand in cand .
Acum trecem la pregatirea aluatului de clatite . Intr-un vas punem ouale si le batem usor cu furculita , adaugam sare, jumate din faina si jumate de lapte . Omogenizam si adaugam restul de faina lapte si uleiul. Omogenizam bine .
Punem pe foc o tigaie de clatite pe care o lasam sa se incinga si o ungem cu unt sau ulei. Luam din aluat cu un polonic si turnam in tigaie . Intindem aluatul si lasam sa se coaca pe o parte , apoi intoarcem si mai lasam putin .
Luam din aluat si coacem clatita dupa clatita pana se termina aluatul din castron .
Cand vanata s-a inmuiat oprim focul si incepem sa asamblam aperitivul .
Luam o clatita si punem in ea compozitia, rulam , punem pe farfurie si servim cu salata de rosii , sau de ce nu cu un sos de iaurt cremos .
1
serviti cald la micul dejun sau cina