Salata de cartofi dulci

de anca_rm in Mancaruri de legume, 15 Apr 2015 | 2976 vizualizari

 

O salata usoara in care puteti folosi ouale ramase de la Pasti. Se poate adauga ceapa verde, ridiche sau alte verdeturi sau legume care va plac .
E buna servita calda, proaspat pregatita, dar si rece daca o tineti la frigider acoperita cu un capac sau cu folie de plastic.

 

INGREDIENTE

  • -2 cartofi dulci (500 gr)
  • -4 oua fierte
  • -6 fileuri ansoa
  • -o salata verde mai mica
  • -1 mar mic
  • -cateva masline
  • -50 ml iaurt grecesc
  • -1 lingurita mustar
  • -sare
  • -piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cartofi dulci:

Incepem cu cartofii pe care ii curatam de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie. II strecuram si ii asezam intr-un bol .

Curatam marul de coaja si seminte (eu am folosit un mar acrisor) si il taiem cubulete peste cartofi.

Salata verde spalata si uscata o taiem fasii cam de 1 cm grosime.

Ouale curatate de coaja le taiem rondele, nu foarte groase.

Intr-un alt castron punem iaurtul grecesc impreuna cu mustarul, cu sare si piper si omogenizam, dupa care turnam in bolul unde avem cartofii si celelalte ingrediente.

Amestecam usor cu o lingura, iar deasupra punem fileuri de ansoa.

TIPS-URI

1

fileurile de ansoa se pot inlocui, eu as pune sunca de casa sau bacon usor prajit

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata calda de cartofi noi cu ceapa verde si marar