O salata usoara in care puteti folosi ouale ramase de la Pasti. Se poate adauga ceapa verde, ridiche sau alte verdeturi sau legume care va plac .
E buna servita calda, proaspat pregatita, dar si rece daca o tineti la frigider acoperita cu un capac sau cu folie de plastic.
Incepem cu cartofii pe care ii curatam de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie. II strecuram si ii asezam intr-un bol .
Curatam marul de coaja si seminte (eu am folosit un mar acrisor) si il taiem cubulete peste cartofi.
Salata verde spalata si uscata o taiem fasii cam de 1 cm grosime.
Ouale curatate de coaja le taiem rondele, nu foarte groase.
Intr-un alt castron punem iaurtul grecesc impreuna cu mustarul, cu sare si piper si omogenizam, dupa care turnam in bolul unde avem cartofii si celelalte ingrediente.
Amestecam usor cu o lingura, iar deasupra punem fileuri de ansoa.
1
fileurile de ansoa se pot inlocui, eu as pune sunca de casa sau bacon usor prajit