Ador galbiorii pentru mirosul lor inconfundabil.
In drumul de intoarece de la Sovata am gasit pe marginea soselei galbiori de padure . Am luat cativa in palme si i-am mirosit, un miros divin ,unic .
Vazut ,placut ,cumparat. Ajunsa acasa am si pregatit o parte din ei cu ce avem prin frigider . I-am pregatit cu rosii si oregano si i-am servit alaturi de un piure de cartofi. O mancarica satioasa si rapida .
Galbiorii i-am spalat si i-am curatat foarte bine . I-am lasat la scurs.
Intr-o tigaie antiaderanta am incins bine o lingura de ulei . Am pus galbiorii si i-am lasat la foc mic pana cand au lasat ei apa .
Am pus usturoiul pisat si rosia decojita si taiata destul de mare .
Lasam sa scada sosul si sa se gateasca bine .
Asezonam cu sare si piper , amestecam de cateva ori si oprim focul .
Deasupra presaram oregano uscat .
Servim cald alaturi de cartofi, orez sau mamaliga.