O alternative la chiftelutele de carne care se fac rapid , mai ales daca aveti naut fiert sau folositi conserva. Eu cumpar cate o jumate de kg de naut si il fierb pe tot o data . De obicei il impart in jumate , jumate o servim atunci sub forma de humus, in salate sau de aceasta data am incercat aceste chiftele “ Falafel”.
Nautul fiert in punem in robotul de bucatarie si il facem pasta .
Usturoiul, ceapa, mararul , patrunjelul le tocam marunt tot in robot sau tataie cu cutitul marunt.
Intr-un castron mai mare punem nautul facut pasta , verdeturile, boabele de chimen macinate , sare, piper , ulei de susan si faina. Omogenizam bine .
Modelam chiftelele si le dam prin susan sau amestec de seminte. Aceasta operatiune este optionala .
Asezam chiftelel pe o tava tapetata cu hartie de copt si introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade . Dupa 10 minute intoarcem chiftele pe cealalta parte si mai lasam 10 minute.
Se pot praji in ulei .
Serviti cu salata , sosuri reci sau orice fel de garnitura .
1
se pot praji in baie de ulei
2
optional puteti adauga morcov razuit si alte condimente
3
nautul din conserva trebuie scurs bine de apa