Imi place sa pregatesc dovleci in fel si chip si avand multi anul acesta in gradina am inceput sa fac diverse combinatii. Am incercat mancare scazuta , chiftelute cu quinoa, supa de dovlecel, degetele cu parmezan din dovlecel si acuma a venit randul acestor chiftelute. Sunt foarte bune mai ales ca sunt facute la cuptor si impreuna cu sosul au fost minunate.
Legumele le spalam si le curatam de coaja .
Dam pe razatoarea mica dovlecelul si il punem deoparte sa stea putin. Il stoarcem si il punem in bol. Dam si restul legumelor pe razatoarea mica si le punem in bol. Peste ele punem pesmetul, tofu maruntit cu mana, ouale, sare, piper, oregano si ghimbir (optional).
Amestecam bine de tot si lasam sa stea putin .
Pregatim o tava mare pe care punem hartie de copt.
Formam chifetelele cat dorim de mari si sub ce forma doriti.
Cand am terminat punem tava in cuptorul incins la 200 grade si lasam pana cand se rumenesc frumos, dupa 10 minute reducem temperatura la 180 grade.
Se lasa sa se raceasca pe tava.
Noi am servit cu un sos de sfecla rosie cu hrean .
Sosul
Sfecla rosie o fierbem in coaja pana cand intra furculita in ea. O curatam de coaja si o punem in blender. Adaugam hreanul si sarea .
Blenduim si gata sosul.
Pentru putin contrast de gust si un mai bun balans de arome adaugam o lingurita otet de mere.
1
pregatiti sosul de sfecla rosie , este demential