In gradina s-au facut foarte multi dovlecei anul asta, sunt asa frumosi si cruzi incat iti este mila de ei sa nu-i mananci. Dar cum ne-am saturat de dovlecei pane, chiftele de dovlecei in combinatie cu de toate , am decis sa incerc o tarta .
Incepem prin a spala, curate si razui dovlecei . Ii amestecam cu putina sare si ii lasam sa lase apa .
Razuim branza , taiem carnatul si batem cu o furculita ouale doar atat cat sa se amestece albusul cu galbenusul.
Intr-o tigaie pe foc punem uleiul si calim ceapa taiata pestisori, adaugam salamul/ carnatul si usturoiul zdrobit. Amestecam de cateva ori si adaugam dovlecelul scurs de apa lasata si stors in maini.
Lasam sa se gateasca putin , cam 10 minute amestecand din cand in cand sa nu se prinda.
Acoperim vasul cu un capac si lasam sa se inabuse si sa se raceasca putin .
Intr-un castron framantam faina cu untul , sare, nucsoara , oul si apa pana cand avem un aluat legat , nu foarte mare pe care il putem intinde . Formama din aluat o bila si o intindem pentru a acoperi o tava de tarta cu diametru de 20 cm .
Punem aluatul in tava , ridicam usor aluatul si pe margini , impungem aluatul cu o furculita si crestam cu un cutit formand astfel viitoarele felii.
Dam la cuptorul incins pentru 10 minute .
Pana se coace aluatul amestecam dovlecelul cu branza razuita si cu ouale batute .
Dupa zece minute de stat in cuptor aluatul va fi gata , il scoatem si turnam peste el compozitia de dovlecei. Nivelam , iar deasupra punem rosii si masline.
Dam din nou la cuptor cam 30 minute .
Servim calda sau rece cu salata de legume sau cu sos de usturoi .
1
adaugati orice altceva va place : ardei , cimbru, busuioc etc