Evantai de vinete

de anca_rm in Mancaruri de legume, 17 Apr 2014 | 3713 vizualizari

 

De asta toamna imi sta gandul la ele . Am vazut pe aici la mai multi bucatarasi si acuma i-a venit randul .

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 3 felii prosciutto crudo(sau sunca, jambon prin unele parti)
  • 3 felii sunca presata
  • 100 gr cascaval
  • 3 catei usturoi
  • putin ulei masline
  • 2-3 rosii mai mari
  • sare
  • Pt sos:
  • rosii in bullion (150 gr )
  • 2 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • busuioc
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Evantai de vinete:

Vinetele le spalam fara sa le rupem codita.

Cu un cutit bine ascutit taiem vinetele pe lungime , cam de un deget grosime , fara sa desprindem bucatile de codita si presaram sare. Lasam sa stea cu sare vreo 20 -30minute.

In acest timp curatam usturoiul si il facem feliute subtiri, feliem si prosciutto crudo

( eu am folosit sunca de casa, jambon in unele zone) . Sunca presata si 50 gr cascaval il taiem fasii nu foarte subtiri. La fel procedam si cu rosiile , le taiem rondele nu foarte groase dar nici subtiri.

Acum este timpul sa impanam vinetele , punem pe fiecare felie de vanata aleator sunca , prosciutto crudo, usturoi , cascaval , felii de rosii .

Asezam vanata in tava si deasupra o stopim cu ulei de masline (nu trebuie mult). Dam la cuptor pana cand se inmoaie vanata .

Cand este moale (s-a copt) punem deasupra restul de cascaval felii sau razuit (eu l-am pus felii) si mai dam 2-5 minute la cuptor.

Oprim cuptorul si facem sosul .

Intr-un vas punem rosiile decojite din bullion , Frunze de patrunjel, busuioc, sare si usturoi si le maruntim cu blenderul.

Se servesc vinetele calde , cu sos de rosii si garnitura pe care o doriti ( mamaliga, orez, cartofi sau gol:D)

Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai de vinete" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Evantai de vinete