Conopida gratinata cu sos de broccoli

de anca_rm in Mancaruri de legume, 13 Mai 2016 | 4086 vizualizari

 

Daca va plac mancarurile usoare si delicioase , si daca va plac legumele din familia cruciferelor aceasta este o reteta foarte buna .
Broccoli este legume din familia cruciferelor care ofera cele mai multe beneficii organizmului uman. Desi unii il iubesc (eu si fetita mea), iar altii il urasc el ramana reprezentantul de frunte al familiei din care mai fac parte conopida, napii, guliile, varza etc. Familia cruciferelor numara peste 3700 de specii .
Reteta se poate prepara cu smantana grasa si cascaval , sau cu carne dar eu am optat pentru o smantana vegetala iar deasupra am razuit putin parmezan.

 

INGREDIENTE

  • -1 broccoli (aprox 500 gr)
  • -1 conopida (aprox 500-700gr)
  • -1 cubulet unt (15 gr)
  • -50 gr parmezan
  • -200 ml smantana vegetala
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingurita seminte chimen macinate
  • -frunze proaspete de brocoli si patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata cu sos de broccoli:

Desfacem in buchetele conopida si brocolii si le punem in doua vase separate in apa rece cu bicarbonat ( la un vas cu apa de 3 litri pun 1 lingurita de bicarbonate de sodiu).

Pe foc punem in doua vase apa la fiert. Cand fierbe apa punem sare. Intr-un vas punem conopida in celalalt brocoli .

Brocolii trebuie lasat sa fiarba putin, cam 3 minute ii ajunge si  strecuram .

Conopida o lasam la fiert pana se inmoaie usor, o scurgem de apa.

Intr-un vas de yena am asezat conopida, iar peste ea am pus bucatele de unt. Acesta in timpul gatirii la cuptor se va topi si va intra printre conopida.

Broccoli il facem pasta impreuna cu smantana vegetala si semintele de chimen cu ajutorul unui blender. Asezam cu sare si piper si turnam peste conopida.

Punem vasul in cuptorul incins la 180 grade si lasam cam 15 minute . Dupa cele 15 minute punem deasupra parmezanul razuit si mai dam la cuptor inca 10 minute.

Presaram deasupra patrunjel verde si busuioc si servim cu drag.

 

 

 

TIPS-URI

1

folositi smantana grasa si orice fel de branza pentru o mancare mai bogata in proteine

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata cu sos de broccoli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

dantes 1

14.05.2016, 11:09

Buna si sanatoasa!

Rahela Velicu 1

18.05.2016, 21:17

Bya Ralu 1

18.05.2016, 21:32

cred ca e bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fasole cu carnaciori II