Chiftelute de ciuperci de padure

de anca_rm in Mancaruri de legume, 21 Feb 2020 | 7806 vizualizari

 

Imi place sa merg dupa ciuperci prin padure dimineata devreme. Pe la noi la ciupercile de padure li se spune bureti. In toamna am cules si am pus la congelator. Din palariile lor pregatesc tocanite, iar piciorusele le-am pus separat si le-am folosit la sarmale si chiftelute.
De aceasta data am scos o punga de picioruse de hribi si am pregatit niste chiftelute fara carne pe care le-am prajit in ulei. Aceste chiftelute se pot coace si in cuptor si sunt la fel de bune.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr ciuperci de padure
  • 2 catei de suturoi
  • 2 cartofii medii
  • 1 morcov
  • 2 oua
  • 50 gr pesmet
  • patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper
  • nucsoara macinata
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de ciuperci de padure:

Ciupercile bine scurse le-am macinat cu masina de macinat carne. Legumele le-am curatat de coaja si le-am spalat bine in apa rece. Le-am macinat si pe ele cu masina de macinat carne, ciurul mic.

Intr-un castronas punem toate legumele si adaugam sare, piper, nucsoara macinata (eu folosesc des si am pus cam o jumate de lingurita), pesmetul, patrunjelul verde si ouale. Amestecam foarte bine compozitia. Daca iese prea moale, se mai poate adauga pesmet, dar daca ciupercile sunt foarte bine scurse, nu ar mai trebui sa adaugati nimic (se pot strange in pumn ca sa iasa foarte bine apa din ele).

Punem la incins intr-o tigaie ulei (cam de doua degete) si pana se incinge formam chiftelutele.

Prajim chiftelele pe toate partile si le scoatem pe servetele de hartie ca sa nu ramana foarte uleioase.

Serviti alaturi de o salata sau pe un platou de aperitive.

TIPS-URI

1

la cuptor trebuie tinute cam 30 minute

2

se poate adauga ceapa si usturoi verde

3

se pot folosi ciuperci de cultura, se macina crude

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci champignon umplute la cuptor