Pregatim 1 tava de chec sau alta forma
Incalzim cuptorul la 180 grade
Ouale le batem intr-un castron impreuna cu zaharulsi un pic de sare pana cand se face o crema alba si nu se mai simte zaharul ( cam 10 minute) . Adaugam uleiul si untul de arahide si omogenizam bine , untul de...
Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa ce s-au topit, rezultand o crema lucioasa, se lasa sa se raceasca.
Intr-un bol se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul.
Se adauga apoi crema de...
E foarte simplu de facut: se mizeaza ouale cu zaharul cam 10 minute pana se topeste. Se adauga uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Rezulta un amestec destul de grosut cam ca si la chec.
Se spala ciresele si se scot samburi din ele .
Se unge o tava de 20x30 cu unt si se presara...
Aluat :
Intr-un bol punem faina amestecata cu praful de copt, zaharul, cacaoa, sarea,galbenusul si untul rece si cu degetele incepem sa omogenizam pentru a obtine firmituri (nu vom avea un aluat omogen , si mai degraba asemanator pesmetului)
Umplutura:
Branza am mixat-o bine cu...
Cartofii ii spalam si ii uscam .
Cartofii Ii punem in cuptorul incins la 200 grade pana cand intra furculita in ei (cam 1 ora)
Cand sunt copti si putem sa punem mana pe ei fara sa ne ardem taiem deasupra cartofului un capacel si scobim mijlocul asa incat sa incapa un ou in mijlocul...
Blatul : biscuitii ii zdobim intr-un robot si ii turnam intr-un castron . Topim untul pe foc mic si il turnam peste biscuiti. Framantam pana cand obtinem un aluat omogen .
Punem aluatul intr-o tava de tarta cu diametru de 20-25 cm si presam aluatul cu spatele unei linguri , sau cu fundul unui...
Faina impreuna cu zaharul , sarea si untul taiat cubulete le amestecam pana obtinem un fel de fulgi .
Intr-un bol amestecam cele 2 galbenusuri cu smantana, dupa care le punem in amestecul de mai devreme .
Am amestecam bine si am turnat aluatul pe o folie alimentara . Am strans bine folia ,...
Pornim cuptorul la 180 grade, trebuie sa fie cald cand punem tava.
Eu am adaugat mac macinat , deci daca doriti asa atunci trebuie macinat macul. Se poate adauga si boabe intregi de mac .
Untul impreuna cu zaharul il batem pana cand obtinem o compozitie cremoasa si nu se mai simte zaharul....
Pentru inceput avem nevoie de o oala in care punem cam 2 litri de apa la fiert impreuna cu sare , foaia de dafin si putin ulei .
Fileurile decongelate le taiem in jumate si asteptam sa fiarba apa
Pana cand fierbe apa taiem ardeiul felii mai subtiri dar lungi si il calim intr-o tigaie...
Blat alb:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.
Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma care nu curge daca intoarcem castronul.
Incorporam apoi faina amestecata cu fulgii de cocos si amestecand cu o spatula de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata...
Scurgem fasolea (eu am folosit conserve de fasole rosie) si o facem piure .
Tocam usturoiul marunt si il adaugam peste fasolea pasta .
Asezanam cu sare si piper , adaugam faina si omogenizam bine .
Intr-un vas cu pereti inalti turnam uleiul si il incingem foarte...
Punem in apa rece la hidratat hribii.
Pieptul de pui il taiem fasii nu subtiri, cam de 2 cm grosime si il condimentam cu sare, piper si ghimbirul razuit.
Punem la fiert intr-o oala apa cu sare (pentru a fierbe pastele)
Intr-o tigaie incinsa punem pieptul de pui la prajit ( eu nu am...
Pregatim 3 boluri in care vom face aluaturile,
Pregatim o tava de copt pe care o tapetam cu hartie si pregatim si cuptorul , il pornim la 180 grade C
Aluaturile:
Separam albusurile de galbenus , avem nevoie de 3 boluri mari si de 3 castronase. In bolurile mari punem albusurile pe care...
Carnea trebuie sa fie o bucata mare si frumoasa .
O intindem pe un fund de lemn si o taiem astfel incat sa o putem bate .
O batem bine ca si pentru snitele , o condimentam cu sare si piper si o punem la frigider pentru 20 minute.
In acest timp curatam legumele si le feliem , taiem...
Blatul:
Pornim cuptorul la 180 de grade C si pregatim o forma rotunda cu diametru de 20 sau 24 cm, de preferinta cu pereti detasabili.
Batem albusurile spuma cu varful de sare si adaugam zaharul putin cate putin , este gata cand nu se mai simt granulele de zahar.
Adaugam faina ,...
Vinetele le spalam fara sa le rupem codita.
Cu un cutit bine ascutit taiem vinetele pe lungime , cam de un deget grosime , fara sa desprindem bucatile de codita si presaram sare. Lasam sa stea cu sare vreo 20 -30minute.
In acest timp curatam usturoiul si il facem feliute subtiri, feliem si...
Incalzim putin laptele si dizolvam in el drojdia , adaugam si o lingura de zahar si una de faina . Amestecam cu un tel para , acoperim cu un prosop si punem la caldurica pentru 15 minute.
In acest timp cernem faina , separam galbenusurile de la oua si le batem cu zaharul (acum puteti adauga...
Blatul:
-se bat albusurile spuma cu un praf de sare;
-se adauga zaharul, si se mixeaza in continuare la viteza mare.
-se adauga nucile tocate (le maruntiti cu cutitul sau cu robotul, dar nu foarte fin) si cacaua si se amesteca usor, cu o spatula.
-compozitia se toarna intr-o...
Pieptul de pui il spalam cu apa rece si il taiem cubulete , mai groase . Il asezonam cu sare , piper si alte arome (eu am folosit ierburi de provence) , si ulei de masline . Il amestecam bine de tot si il lasam sa stea cel putin o jumate de ora.
In acest timp curatam ceapa si o taiem in 4 sau...
Drojdia se dizolvă în apa călduţă, amestecând uşor, apoi se lasă să se odihnească 1-2 minute. Se adaugă, usturoiul, şi uleiul şi se omogenizează. Făina se încorporează treptat, puţin câte puţin, amestecând uşor cu mâna. Se adaugă sarea, apoi...
Pregatim o tava cu diametru de 25 cm
Biscuitii ii macinam marunt , se pot macina cu robotul sau cu masina de tocat , sau chiar maruntiti cu mana . Intr-un vas inalt punem biscuitii si ii vom framanta cu untul la temperature camerei pana obtinem un aluat .
Aceasta compozitie o punem in tava...
Blat :
Prima data pregatim o tava rotunda cu pereti detasabili , diametru 20 cm . O ungem foarte bine cu unt sau punem hartie de copt .Pornim cuptorul la 180 grade .Separam ouale .Albusurile le batem spuma tare cu zaharul , adaugam galbenusurile si omogenizam foarte bine.Treptat adaugam faina...
Pregatim o tava de 30x20 , o tapetam cu hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade .
Razuim 2 morcovi mari , ar trebui sa fie suficinet pentru a umple un pahar de 200 ml , fara sa apasam .
Ouale le spargem si o sa le batem cu zaharul pana cand obtinem o spuma alba si nu se mai simt...
Pentru aluat:
Faina o cernem si o punem intr-un bol. In mijlocul ei adaugam 4 linguri de ulei,sarea si apa Framantam pana obtineti un aluat destul de gros dar mai moale decat cel de paine .Formam din aluat o bila pe care o ungem pe deasupra cu un pic de ulei , o acoperim cu...
Reteta de preparare a papanasilor Branza de vaci o punem intr-un castron mai inalt si o maruntim cu furculita .
Adaugam ouale , zaharul , zaharul vanilat si grisul de grau si omogenizam foarte bine . (daca branza nu este stoarsa foarte bine atunci mai trebuie sa puneti o lingura de gris )...
Clatitele
Spargem ouale intr-un castron mai inalt si le batem putin cu un pic de sare . Adaugam faina cernuta , berea si laptele amestecand continuu.
O lingura de ulei o punem aici in compozitie , mai punem zaharul si alte arome daca doriti( esente , coaja de portocale rasa etc...
Carnea de curcan o taiem in fasii subtiri si o batem cu batatorul de snitele , asezonam cu sare si piper si lasam cel putin 1 ora .
Intre timp curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare .
Cand intra furculita in ei sunt gata .
O sa ii strecuram si intr-un castron ii facem...
Blat :
Pregatim o forma de tort cu diametru de 20 cm si pregatim cuptorul , il pornim la 180 grade. Se separa albusurile si se bat cu zaharul pana cand obtinem o spuma tare Se adauga galbenusurile si uleiul in fir subtire amestecand continuu Cand sunt omogenizate bine se adauga faina...
Punem apa cu zaharul si zeama de lamaie pe foc .
In momentul in care incepe sa fiarba mai lasam pe foc 6-7 minute pana cand compozitia are aspectul unui sirop.
Separat cernem laptele praf si il impartim in doua parti egale.
Cernem ci cacao si o punem intr-o parte de lapte praf....
Laptele se pune la fiert cu coaja rasa de lamâie si când da în clocot se da deoparte.
Între timp, galbenusurile se freaca bine cu zaharul si cele doua tipuri de faina.
Peste galbenusurile frecate punem cateva linguri de lapte cald , si turnam peste restul de lapte...
Chec cu unt de arahide
Pregatim 1 tava de chec sau alta forma Incalzim cuptorul la 180 grade Ouale le batem intr-un castron impreuna cu zaharulsi un pic de sare pana cand se face o crema alba si nu se mai simte zaharul ( cam 10 minute) . Adaugam uleiul si untul de arahide si omogenizam bine , untul de...
Negresa cu crema de branza
Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa ce s-au topit, rezultand o crema lucioasa, se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga apoi crema de...
Prajitura cu cirese
E foarte simplu de facut: se mizeaza ouale cu zaharul cam 10 minute pana se topeste. Se adauga uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Rezulta un amestec destul de grosut cam ca si la chec. Se spala ciresele si se scot samburi din ele . Se unge o tava de 20x30 cu unt si se presara...
Prajitura Rudy
Aluat : Intr-un bol punem faina amestecata cu praful de copt, zaharul, cacaoa, sarea,galbenusul si untul rece si cu degetele incepem sa omogenizam pentru a obtine firmituri (nu vom avea un aluat omogen , si mai degraba asemanator pesmetului) Umplutura: Branza am mixat-o bine cu...
Oua coapte in cartofi
Cartofii ii spalam si ii uscam . Cartofii Ii punem in cuptorul incins la 200 grade pana cand intra furculita in ei (cam 1 ora) Cand sunt copti si putem sa punem mana pe ei fara sa ne ardem taiem deasupra cartofului un capacel si scobim mijlocul asa incat sa incapa un ou in mijlocul...
New York Cheesecake
Blatul : biscuitii ii zdobim intr-un robot si ii turnam intr-un castron . Topim untul pe foc mic si il turnam peste biscuiti. Framantam pana cand obtinem un aluat omogen . Punem aluatul intr-o tava de tarta cu diametru de 20-25 cm si presam aluatul cu spatele unei linguri , sau cu fundul unui...
Tarta cu ciocolata
Faina impreuna cu zaharul , sarea si untul taiat cubulete le amestecam pana obtinem un fel de fulgi . Intr-un bol amestecam cele 2 galbenusuri cu smantana, dupa care le punem in amestecul de mai devreme . Am amestecam bine si am turnat aluatul pe o folie alimentara . Am strans bine folia ,...
Lemon Drizzle Cake
Pornim cuptorul la 180 grade, trebuie sa fie cald cand punem tava. Eu am adaugat mac macinat , deci daca doriti asa atunci trebuie macinat macul. Se poate adauga si boabe intregi de mac . Untul impreuna cu zaharul il batem pana cand obtinem o compozitie cremoasa si nu se mai simte zaharul....
Macrou in lapte de cocos
Pentru inceput avem nevoie de o oala in care punem cam 2 litri de apa la fiert impreuna cu sare , foaia de dafin si putin ulei . Fileurile decongelate le taiem in jumate si asteptam sa fiarba apa Pana cand fierbe apa taiem ardeiul felii mai subtiri dar lungi si il calim intr-o tigaie...
Prajitura "O noapte la Venetia"
Blat alb: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma care nu curge daca intoarcem castronul. Incorporam apoi faina amestecata cu fulgii de cocos si amestecand cu o spatula de jos in sus. Turnam compozitia intr-o tava tapetata...
Chiftele de fasole
Scurgem fasolea (eu am folosit conserve de fasole rosie) si o facem piure . Tocam usturoiul marunt si il adaugam peste fasolea pasta . Asezanam cu sare si piper , adaugam faina si omogenizam bine . Intr-un vas cu pereti inalti turnam uleiul si il incingem foarte...
Piept de pui cu paste si sos de hribi
Punem in apa rece la hidratat hribii. Pieptul de pui il taiem fasii nu subtiri, cam de 2 cm grosime si il condimentam cu sare, piper si ghimbirul razuit. Punem la fiert intr-o oala apa cu sare (pentru a fierbe pastele) Intr-o tigaie incinsa punem pieptul de pui la prajit ( eu nu am...
Rulada tricolora
Pregatim 3 boluri in care vom face aluaturile, Pregatim o tava de copt pe care o tapetam cu hartie si pregatim si cuptorul , il pornim la 180 grade C Aluaturile: Separam albusurile de galbenus , avem nevoie de 3 boluri mari si de 3 castronase. In bolurile mari punem albusurile pe care...
Rulada de pui cu legume
Carnea trebuie sa fie o bucata mare si frumoasa . O intindem pe un fund de lemn si o taiem astfel incat sa o putem bate . O batem bine ca si pentru snitele , o condimentam cu sare si piper si o punem la frigider pentru 20 minute. In acest timp curatam legumele si le feliem , taiem...
Tort cu trei feluri de ciocolata
Blatul: Pornim cuptorul la 180 de grade C si pregatim o forma rotunda cu diametru de 20 sau 24 cm, de preferinta cu pereti detasabili. Batem albusurile spuma cu varful de sare si adaugam zaharul putin cate putin , este gata cand nu se mai simt granulele de zahar. Adaugam faina ,...
Evantai de vinete
Vinetele le spalam fara sa le rupem codita. Cu un cutit bine ascutit taiem vinetele pe lungime , cam de un deget grosime , fara sa desprindem bucatile de codita si presaram sare. Lasam sa stea cu sare vreo 20 -30minute. In acest timp curatam usturoiul si il facem feliute subtiri, feliem si...
Cozonac impletit
Incalzim putin laptele si dizolvam in el drojdia , adaugam si o lingura de zahar si una de faina . Amestecam cu un tel para , acoperim cu un prosop si punem la caldurica pentru 15 minute. In acest timp cernem faina , separam galbenusurile de la oua si le batem cu zaharul (acum puteti adauga...
Prajitura "Regina de ciocolata"
Blatul: -se bat albusurile spuma cu un praf de sare; -se adauga zaharul, si se mixeaza in continuare la viteza mare. -se adauga nucile tocate (le maruntiti cu cutitul sau cu robotul, dar nu foarte fin) si cacaua si se amesteca usor, cu o spatula. -compozitia se toarna intr-o...
Frigarui la cuptor
Pieptul de pui il spalam cu apa rece si il taiem cubulete , mai groase . Il asezonam cu sare , piper si alte arome (eu am folosit ierburi de provence) , si ulei de masline . Il amestecam bine de tot si il lasam sa stea cel putin o jumate de ora. In acest timp curatam ceapa si o taiem in 4 sau...
Paine cu usturoi si branza
Drojdia se dizolvă în apa călduţă, amestecând uşor, apoi se lasă să se odihnească 1-2 minute. Se adaugă, usturoiul, şi uleiul şi se omogenizează. Făina se încorporează treptat, puţin câte puţin, amestecând uşor cu mâna. Se adaugă sarea, apoi...
Tarta cu ciocolata si visine
Pregatim o tava cu diametru de 25 cm Biscuitii ii macinam marunt , se pot macina cu robotul sau cu masina de tocat , sau chiar maruntiti cu mana . Intr-un vas inalt punem biscuitii si ii vom framanta cu untul la temperature camerei pana obtinem un aluat . Aceasta compozitie o punem in tava...
Tort cu ciocolata si capsuni
Blat : Prima data pregatim o tava rotunda cu pereti detasabili , diametru 20 cm . O ungem foarte bine cu unt sau punem hartie de copt .Pornim cuptorul la 180 grade .Separam ouale .Albusurile le batem spuma tare cu zaharul , adaugam galbenusurile si omogenizam foarte bine.Treptat adaugam faina...
Prajitura cu morcovi , mac si ciocolata
Pregatim o tava de 30x20 , o tapetam cu hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade . Razuim 2 morcovi mari , ar trebui sa fie suficinet pentru a umple un pahar de 200 ml , fara sa apasam . Ouale le spargem si o sa le batem cu zaharul pana cand obtinem o spuma alba si nu se mai simt...
Trigoane cu cartofi si cascaval
Pentru aluat: Faina o cernem si o punem intr-un bol. In mijlocul ei adaugam 4 linguri de ulei,sarea si apa Framantam pana obtineti un aluat destul de gros dar mai moale decat cel de paine .Formam din aluat o bila pe care o ungem pe deasupra cu un pic de ulei , o acoperim cu...
Reteta de preparare a papanasilor fierti
Reteta de preparare a papanasilor Branza de vaci o punem intr-un castron mai inalt si o maruntim cu furculita . Adaugam ouale , zaharul , zaharul vanilat si grisul de grau si omogenizam foarte bine . (daca branza nu este stoarsa foarte bine atunci mai trebuie sa puneti o lingura de gris )...
Clatite cu branza si bezea
Clatitele Spargem ouale intr-un castron mai inalt si le batem putin cu un pic de sare . Adaugam faina cernuta , berea si laptele amestecand continuu. O lingura de ulei o punem aici in compozitie , mai punem zaharul si alte arome daca doriti( esente , coaja de portocale rasa etc...
Cartofi cu cascaval si snitele din piept de curcan
Carnea de curcan o taiem in fasii subtiri si o batem cu batatorul de snitele , asezonam cu sare si piper si lasam cel putin 1 ora . Intre timp curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare . Cand intra furculita in ei sunt gata . O sa ii strecuram si intr-un castron ii facem...
Tort cu crema de banane
Blat : Pregatim o forma de tort cu diametru de 20 cm si pregatim cuptorul , il pornim la 180 grade. Se separa albusurile si se bat cu zaharul pana cand obtinem o spuma tare Se adauga galbenusurile si uleiul in fir subtire amestecand continuu Cand sunt omogenizate bine se adauga faina...
Ciocolata de casa "DUO"
Punem apa cu zaharul si zeama de lamaie pe foc . In momentul in care incepe sa fiarba mai lasam pe foc 6-7 minute pana cand compozitia are aspectul unui sirop. Separat cernem laptele praf si il impartim in doua parti egale. Cernem ci cacao si o punem intr-o parte de lapte praf....
Crema de lapte cu migdale
Laptele se pune la fiert cu coaja rasa de lamâie si când da în clocot se da deoparte. Între timp, galbenusurile se freaca bine cu zaharul si cele doua tipuri de faina. Peste galbenusurile frecate punem cateva linguri de lapte cald , si turnam peste restul de lapte...