Am vazut-o la mai multi bucatarasi si trebuia sa o incerc . Este buna si arata bine :).
Am facut reteta de la Miha .
Blat alb:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.
Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma care nu curge daca intoarcem castronul.
Incorporam apoi faina amestecata cu fulgii de cocos si amestecand cu o spatula de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.(20x30)
Blat cu cacao:
Separam ouale si batem albusurile cu un praf de sare.
Adaugam zaharul si mixam bine.
Galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta de rom se toarna peste spuma de albus si se amesteca usor.
Apoi adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.
Amestecam usor cu o spatula sau o lingura de lemn .
Compozitia o turnam in tava peste blatul cu nuca de cocos.
Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru vreo 30-35 de minute innainte sa-l scaotem facem testul cu scobitoarea .
Scoatem blatul si-l lasam la racit.
Crema:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema, se adauga faina ,se toarna laptele, si se omogenizeaza .
Punem la fiert pe foc mic.
Se fierbe pana compozitia se ingroasa, fara a da in clocot.
Se da deoparte si se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie si se incorporeaza treptat untul.
Se bate cu mixerul pana cand se spumeaza si nu mai este unt neincorporat.
Crema se pune peste blatul racit si se niveleaza.
Pentru glazura se topeste ciocoltata impreuna cu frisca la foc mic .
Peste crema se toarna glazura de ciocolata
Prajitura se da la frigider pentru un timp (minim 2 ore) , trebuie sa se raceasca si sa sa intareasca crema si glazura , apoi se portioneaza .
1
mancati cu pofta