Pentru ca iubesc ciocolata :X
Pregatim o tava cu diametru de 25 cm
Biscuitii ii macinam marunt , se pot macina cu robotul sau cu masina de tocat , sau chiar maruntiti cu mana . Intr-un vas inalt punem biscuitii si ii vom framanta cu untul la temperature camerei pana obtinem un aluat .
Aceasta compozitie o punem in tava si cu ajutorul unei linguri presam bine ca sa formam baza pentru tarta .
Dam la rece si vom pregati umplutura.
Ciocolata rupta bucati o punem intr-un vas pe foc impreuna cu 50 ml frisca . Topim ciocolata amestecand continuu , atentie sa nu se arda .
Dam deoparte si o lasam sa se raceasca .
Gelatina o punem la hidratat cu 50 ml apa , si o incalzim pana cand se dizolva .
Frisca o batem tare .
Cand ciocolata este inca calduta o turnam peste frisca batuta , adaugam si gelatina si amestecam cu o lingura .
Daca ciocolata este prea calda s-ar putea sa se taie crema .
Scoatem din frigider tava cu biscuit asezam visinele fara samburi (cate doriti si daca doriti ,tarta va fi buna si fara visine ), turnam umplutura si nivelam .
Dam din nou la frigider .
Cu 100 gr de ciocolata topita in 2 linguri de lapte o sa o glazuram cand este rece si intarita . Putem sa o ornam cu ciocolata alba, fulgi de migdale etc .
1
visinele nu sunt obligatorii sau se pot amesteca in frisca