Reteta de preparare a papanasilor fierti

de anca_rm in Dulciuri, 3 Apr 2014 | 6968 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Imi plac tare mult papanasii , si mai ales acestia fierti. Reteta am modificat-o in timp ca sa fie mai light , idee de pesmet prajit nu ma prea incanta asa ca l-am inlocuit cu nuca de cocos , si in mijloc de data asta le-am pus cate o migdala .

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • -500 gr branza de vaci
  • -2 oua
  • -2 linguri gris de grau
  • -3-4 linguri zahar
  • -1plic zahar vanilat
  • -20-30 bucati migdale
  • -50 gr fulgi de cocos
  • Pt sos :
  • -3 linguri smantana dulce
  • -1sau 2 linguri zahar pudra
  • -scortisoara (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor fierti:

Reteta de preparare a papanasilor Branza de vaci o punem intr-un castron mai inalt si o maruntim cu furculita .

Adaugam ouale , zaharul , zaharul vanilat si grisul de grau si omogenizam foarte bine . (daca branza nu este stoarsa foarte bine atunci mai trebuie sa puneti o lingura de gris )

Pe foc punem o oala cu 2 litri de apa la fiert .

Pana fierbe apa vom forma papanasii : cu o lingurita luam din compozitie si cu palma uda formam bile , in mijlocul lor infigem cate o migdala si rotunjim din nou papanasul.

Asezatii pe un fund de lemn umed.

 Procedam la fel pana terminam compozitia din castron .

Cand apa da in clocot punem in ea papanasii si ii lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata , va dura cam 2-3 minute .

Pana cand papanasii se ridica punem nuca de cocos intr-o farfurie si pregatim o lingura cu gauri (cu ciur) sa scoatem papanasii .

Dupa ce se ridica deasupra apei trebuie sa ii scoatem cat mai repede ca sa nu crape , ii scurgem de apa si ii punem in nuca de cocos.

Asezam pe un platou si ii servim calzi cu smantana dulce amestecata cu 1-2 linguri de zahar pudra , si scortisoara .

TIPS-URI

1

nuca de cocos poate fi inlocuita cu nuca macinata , sau cu pesmet(50 gr pesmet prajit in 2 linguri de ulei )

2

se poate pune in mijloc visine, stafide etc sau nimic

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu branza de vaci si cirese