Din " Carte Regala de Bucate" este aceasta reteta . Mi-a mi-a placut foarte mult , un desert regal .
Blatul: biscuitii ii zdobim intr-un robot si ii turnam intr-un castron . Topim untul pe foc mic si il turnam peste biscuiti. Framantam pana cand obtinem un aluat omogen .
Punem aluatul intr-o tava de tarta cu diametru de 20-25 cm si presam aluatul cu spatele unei linguri , sau cu fundul unui pahar. Acoperim cu o folie de plastic si il punem in frigider pana cand facem umplutura .
Umplutura :
Branza de vaci (eu am folosit Philadephia pentru ca asa era in reteta originala , dar cred ca merge orice alta branza ) o batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana cand devine o crema fina .
Dizolvam gelatina in apa si o amestecam cu branza deja facuta crema , atentie sa nu fiarba .
Separat batem smantana pentru frisca pana se intareste . Adaugam smantana si mai batem putin .
Amestecam branza cu frisca si smantana si omogenizam bine .
Turnam totul peste blatul de biscuiti , nivelam si punem la frigider pana cand se intareste (cel putin 4 ore)
Toppingul:
Intr-o cratita la foc mic punem o treime din fructe cu apa si cu 100 gr zahar , pana cand zaharul se topeste si se formeaza un sirop mai gros. Dam deoparte si punem si restul fructelor. Amestecam si le punem la frigider .
Inainte de servire turnam toppingul rece peste cheesecake .
1
Ca sa obtineti bucati frumoase inainte de a taia puneti cutitul in apa calda .