Clatitele au mereu succes, chiar daca mie nu prea imi place sa le fac . De data asta le-am facut umplute cu branza si date la cuptor acoperite cu bezea , si au disparut de parca nici nu ar fi fost vreodata
Clatitele
Spargem ouale intr-un castron mai inalt si le batem putin cu un pic de sare . Adaugam faina cernuta , berea si laptele amestecand continuu.
O lingura de ulei o punem aici in compozitie , mai punem zaharul si alte arome daca doriti( esente , coaja de portocale rasa etc .) si amestecam bine .
Le coacem pe rand in tigaia unsa cu ulei si incalzita bine .
Pornim cuptorul la 180 grade ca sa se incalzeasca pana pregatim noi restul.
Umplutura :
Branza de vaci o facem pasta si o ametsecam cu zaharul si galbenusurile.
Omogenizam bine si fiecare clatita o umplem cu aceasta compozitia , o rulam si o asezam intr-o tava antiaderenta unsa bine cu unt.
Procedam la fel cu toate pana cand umplem tava ( eu am pus pe un singur rand , dar se pot si suprapune clatitele )
Bezea
Cand sunt gata si tava este plina batem foarte bine albusurile cu zaharul ( trebuie sa fie o spuma tare ) . Turnam peste clatitele aranjate , nivelam si dam la cuptor pana cand se rumeneste ( cam 15 minute) .
Pentru un aspect mai frumos se poate pune bezeaua cu un pos .
In acest timp se vor gati si galbenusurile din branza .
Se servesc calde .
1
clatitele se pot prepara cum va plac , eu le fac cu bere