Tort cu crema de banane

de anca_rm in Torturi, 1 Apr 2014 | 12494 vizualizari

 

Am vrut sa fac ceva usor si racoros si a iesit asta .

 

INGREDIENTE

Pt blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • coaja rasa de la o portocala
  • 0.5 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina

Pt crema :

  • 3 banane bine coapte
  • 200 ml frisca
  • 3 foi gelatina (5 gr)
  • 2 iaurtuti simple mici (2 x 125 gr)
  • zahar daca mai doriti sa adaugati (150 gr)
  • sucul de la portocala

Pt décor :

  • banane
  • kiwi
  • un plic gelatina (sau restul de foi din pachet 3 foi)
  • suc de fructe
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de banane:

Blat :

Pregatim o forma de tort cu diametru de 20 cm si pregatim cuptorul , il pornim la 180 grade. Se separa albusurile si se bat cu zaharul pana cand obtinem o spuma tare Se adauga galbenusurile si uleiul in fir subtire amestecand continuu Cand sunt omogenizate bine se adauga faina si praful de copt , iar la final cacao. Omogenizam compozitia si o turnam in tava pregatita inainte. Nivelam si dam la cuptorul incins pentru 20-25 minute . Cand este coapta se scoate si se lasa la racit.

Crema :

Bananele le decojim si le mixam , trebuie sa obtinem o pasta ( nu are nimic daca raman si bucatele mai mari ); eu le-am zdrobit cu furculita. Se pun foile de gelatina la hidratat in sucul de portocala , cand sunt hidratate( sunt moi) atunci le punem pe foc pana cand se dizolva cu totul ( atentie : nu trebuie sa fiarba pentru ca gelatina isi pierde proprietatile ) Frisca se bate bine cu mixerul si se amesteca cu iaurtul , si zaharul optional . Se amestecam bananele zdrobite si gelatina pana este omogena . Aceasta crema o turnam peste blatul scos si racit ( eu am lasat blatul in tava in care l-am copt , si am desfacut marginile dupa ce s-a intarit crema ), nivelam si dam la rece .

Decor

Pentru décor am optat pentru banane si kiwi taiate rondele , peste care am turnat gelatina obtinuta dint-un plic de praf de gelatina si sirop de fructe ( capsuni am folosit eu ) .

TIPS-URI

1

Se poate decora cu orice alte fructe doriti

2

bananele din crema se pot inlocui cu fructe de padure , piersici, caise

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (15)

laura_n 1

01.04.2014, 16:41

biig like!

Rocsi 1

01.04.2014, 19:55

Ce mult imi placeeee

anca_rm 1

04.04.2014, 13:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort pentru căței