Parfait cu migdale caramelizate

de RuxyRux in Dulciuri, 16 Aug 2016 | 4640 vizualizari

 

Pur si simplu...fabulos! Il recomand cu mare, mare drag!

 

INGREDIENTE

  • 160 gr. migdale
  • 100 gr. zahar brun
  • vanilie
  • 1 cutie lapte condensat
  • 500 ml frisca( indulcita am pus eu merge bine si neindulcita)
  • 250 gr. mascarpone
  • 21 forme din silicon pentru briose
Portii: 21
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfait cu migdale caramelizate:

Migdalele se asaza pe o foaie de copt si se coc la cuptor, se racesc si se maruntesc in robot.

Se pune zaharul brun in tigaie si se topeste usor, se caramelizeaza, apoi se adauga migdalele maruntite.

Pe o foaie pergament unsa cu ulei se scot migdalele caramelizate, cu grija sa nu ne ardem, punem deasupra o foaie de copt si presam cu un sucitor sa aplatizam compozitia. Racim perfect si apoi punem in robot si maruntim migdalele caramel.

Frisca se mixeaza, se adauga mascarpone si se mixeaza in continuare, apoi punem si laptele condensat si vanilia. Cu grija punem si migdalele caramelizate.

Cu o lingura punem compozitia in formele de briose si congelam rapid.

Scoatem de la congelator prin rasturnare si decoram dupa inspiratie... apoi ne bucuram de o minunatie de desert! N-am cuvinte sa-l descriu!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait cu migdale caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

RuxyRux 1

18.08.2016, 22:48

Multumesc mult!

elucubratiiculinare 1

19.08.2016, 09:55

salivez deja

RuxyRux 1

24.08.2016, 22:24

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

ieri la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budincă a la Mihaela cu brânză de vaci şi tăieţei