Pentru o masa in familie , satioasa si foarte gustosa
Carnea de curcan o taiem in fasii subtiri si o batem cu batatorul de snitele , asezonam cu sare si piper si lasam cel putin 1 ora .
Intre timp curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare .
Cand intra furculita in ei sunt gata .
O sa ii strecuram si intr-un castron ii facem piure, zdrobim pana sunt pe jumate gata .
Laptele cald il turnam peste cartofii pe jumate zdrobiti .
Cascavalul il razuim direct peste cartofi ( razuim 150 gr) , omogenizam si gustati daca mai trebuie sare .
Asezam cartofii intr-o tava iar deasupra razuim restul de cascaval.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute ( pana se rumeneste usor cascavalul )
Bucatile de carne batute le dam prin faina si dupa aceea prin ouale batute cu putina sare , si le prajim intr-o tigaie cu ulei incins pe o parte si alta .
Le scurgem de ulei ( eu le asez intr-un vas pe un servetel de hartie ) si le pastram calde .
Pregatim si salata dupa preferinte .
Eu am servit alaturi de o salata de sfecla rosie proaspata pe care am facut-o astfel: am curatat 2 bucati de sfecla rosie si am razuit-o pe razatoarea mica , am stropit-o cu zeama de la o lamaie si cu 2 linguri ulei de masline extravirgin . Asezonam cu putina sare si amestecam de cateva ori .
Serviti cartofii calzi impreuna cu snitele si ele calde , iar alaturi de ele salata preferata .
1
In loc de carne de curcan se poate folosi carne de pui, porc sau vita