Negresa cu crema de branza

de anca_rm in Prajituri, 22 Mai 2014 | 8185 vizualizari

 

Aveam branza, ciocolata si m-am gandit sa fac ceva bun. Mi-am amintit ca am vazut pe site ceva retete de negresa cu branza, asa ca m-am pus pe treaba. A iesit aceasta prajitura buna rau.

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • · -200 g ciocolata amaruie , sau cu lapte
  • · -200 g unt
  • · -3 oua
  • · -250 g zahar
  • · -2 linguri cacao
  • · -150 g faina
  • Crema :
  • · -500 ml frisca
  • · -350 gr branza
  • · -150 gr zahar pudra (optional)
  • Glazura:
  • -100 g ciocolata amaruie
  • -4-5 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de branza:

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa ce s-au topit, rezultand o crema lucioasa, se lasa sa se raceasca.

Intr-un bol se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul.

Se adauga apoi crema de ciocolata, faina si cacao. 

Se pune compozitia intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt.

Coacem  prajitura 30 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade, este bine sa faceti testul cu scobitoarea; dar mai mult nu trebuie sa stea in cuptor , se va usca prea tare.

Pana cand se coace prajitura facem crema de branza : branza de vaci o mixam pana cand devine cremoasa si fina , adaugam zaharul praf (daca folositi frisca indulcita atunci puneti mai putin zahar , sa nu iasa prea dulce) si frisca si batem pana se intareste bine de tot .

Cand blatul de negresa este rece intindem crema peste el si nivelam .

Pentru glazura, se topeste ciocolata la microunde sau pe baie de aburi si se amesteca cu frisca lichida pana cand are o consistenta fluida si se poate glazura prajitura.  

TIPS-URI

1

cantitatea de frisca se poate reduce daca nu va place , eu am folosit toata cutia , lasand doar cat am avut nevoie ca sa topesc ciocolata pentru glazura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu ciocolata amaruie si nuci caramelizate