Ce sa va spun despre aceasta reteta in afara de faptul ca este delicioasa , deosebita . Este un alt mod de a prepara macroul .
Reteta am vazut-o la tv si mi-a facut cu ochiul.
Eu sunt o pofticioasa si se vede :D
Pentru inceput avem nevoie de o oala in care punem cam 2 litri de apa la fiert impreuna cu sare , foaia de dafin si putin ulei .
Fileurile decongelate le taiem in jumate si asteptam sa fiarba apa
Pana cand fierbe apa taiem ardeiul felii mai subtiri dar lungi si il calim intr-o tigaie cu 50 gr unt .
Adaugam laptele de cocos si lasam la foc mic sa fiarba.
Cand fierbe apa punem in ea bucatile de peste si le fierbem pentru 2 minute.
Cu o paleta scoatem fileurile din apa si le punem direct in tigaia cu sos .
Asezonam cu sare si piper , punem si usturoiul zdrobit si acoperim cu un capac . Lasam sa se gateasca pentru 10 minute si mancarica este gata .
Eu am servit aceasta mancare alaturi de orez cu legume mexicane , dar merge la fel de bine cu cartofi natur , sau aurii .
1
mirosul pe care il are macroul este mult diminuat , si carnea devine moale si foarte gustoasa .