Reteta este a Irinei , mi-a facut cu ochiul de cum ne-a aratat pozele , iar cand a postat reteta am si incercat-o . Este foarteeeeee bunaaaaa.
Faina impreuna cu zaharul , sarea si untul taiat cubulete le amestecam pana obtinem un fel de fulgi .
Intr-un bol amestecam cele 2 galbenusuri cu smantana, dupa care le punem in amestecul de mai devreme .
Am amestecam bine si am turnat aluatul pe o folie alimentara . Am strans bine folia , am facut un bulgare mare de aluat , si il dam la frigider pentru 30 minute cel putin .
Dupa cel putin 30 minute scoatem aluatul si pe blatul de lucru presaram faina ,intindem aluatul pentru a fi cat forma tavii de tarta (diametru 15cm) . Daca aveti mai multe tavi mici atunci impartiti aluatul in bile si il intindeti pentru fiecare tavita in parte .
Ciocolata rupta bucati o punem impreuna cu smantana pe foc si amestecam pana se topeste toata ciocolata.
Amestecam si galbenusurile de ou si gata crema de tarta .
Turnam compozitia peste aluatul aranjat in forma si dam la cuptor pentru 25-30 minute .
Innainte de servire lasati la racit si presarati deasupra fulgi de migdale sau bateti frisca .