Cartofii si morcovii ii curatam de coaja si ii razuim pe razatoarea mica .
II turnam pe un prosop de bucatarie curat si ii asezonam cu sare . Vor lasa apa destul de repede , asa ca strangem prosopul si ii stoarcem cat putem de bine in prosop . Daca nu ii stoarcem vom avea un rosti moale si...
Mixam margarina sau untul impreuna cu zaharul pana cand se face ca si o spuma . Nu o sa dureze foarte mult pentru ca avem nevoie de margarina la temperatura camerei si zahar pudra .Adaugam pe rand cele doua oua mixand dupa fiecare . Punem coaja si zeama de lamaie si apa de flori de portocal ....
Primul aluat
Dizolvam drojdia in 150 ml apa calduta
Jumate din galbenusuri (3 bucati ) le batem usor cu zaharul si cu zaharul vanilat . Deasupra acestora punem apa cu drojdia dizolvata si omogenizam . Punem totul intr-un castron mare si adaugam 500 gr de faina de foarte buna...
Avocado bine copt il desfacem si il curatam intr-un bol , il stropim cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze si cu ajutorul unei furculite il zdrobim bine .
Adaugam branza zdrobita ;cantitatea de branza difera in functie de cat e de sarata si de gusturile d-voastra .
Ceapa o razuim pe...
Blat : Untul il topim si il lasam sa se raceasca. Intre timp macinam biscuitii sau ii zdrobim bine si ii amestecam cu zaharul pudra si cu ciocolata razuita mare. Se pot folosi fulgi de ciocolata.
Cand untul este caldut, turnam peste biscuiti si amestecam bine. Intr-o forma de tort cu pereti...
Untul se topeste .
Branza feta o zdrobim cu degetele , adaugam cascavalul razuit, ceapa taiata cat mai marunt , pudra de usturoi , piperul si ouale si omogenizam .
Foile de placinte se taie sulul in 3 , se ia cate o bucata si se unge cu untul topit si racit . Pentru ingredientele de mai sus...
Pregatim o tava de chec sau guguluf pe care o ungem cu unt sau punem hartie de copt.
Curatam de coaja doua clementine si le punem intr-un blender , iar pe a treia o spalam bine si o taiem in patru . O adaugam si pe ea in blender si le facem piure .
Ouale impreuna cu zaharul le batem pana...
Blat: Untul il topim si il lasam la racit Ciocolata o razuim pe razatoarea mare si o amestecam cu faina , praful de copt si scortisoara . Intr-un vas batem ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat pana devin o spuma .
Adaugam in ouale batute parti din faina , unt si vin ,...
Pregatim o tava rotunda cu diametru de 20cm pe care o ungem bine cu unt si o tapetam cu faina , sau punem hartie de copt
Albusurile le batem spuma tare cu zaharul , extractul de vanilie si zeama de lamaie. Cand este tare (daca rasturnati castronul nu curge) adaugam faina amestecata in...
Untul la temperatura camerei il frecam cu zaharul si cand avem o crema pufoasa si nu se mai simte zaharul adaugam mierea si galbenusurile amestecand dupa fiecare . Adaugam faina si praful de copt.
Albusurile le batem spuma cu un pic de sare . Cand sunt batute bine le adaugam in...
Carnea de pui , se poate folosi orice parte doriti, o curatam , o spalam in apa rece , o uscam si o punem la prajit in uleiul de masline incins pana cand se rumeneste bine pe toate partile .
Adaugam ceapa taiata cubulete sau pestisori si o lasam sa se caleasca putin . Adaugam , apoi restul...
Prima data pregatim umplutura : curmalele le punem intr-un castron si turnam peste le apa fierbinte ca sa se hidrateze .
Cand s-au umflat le stoarcem bine de apa si le taiem marunt cu un cutit bine ascutit . Bananele le zdrobim cu o furculita si punem cativa stopi de lamaie ca sa nu se oxideze...
Lasam foile de placinta la decongelat .
Branza de vaci o amestecam cu smantana, zaharul si scortisoara. Daca va place puteti adauga in ea stafide si putina esenta de rom .
Ungem o tava antiaderenta , sau vas yena cu unt si incepem sa pregatim .
Luam cate doua foi de placinta pe care...
Umplutura
Nucile macinate le amestecam cu zaharul,romul si cu apa , amestecam si acoperim castronul cu o folie alimentara . Lasam sa traga nuca toate lichidele .
Blat
Untul la temperatura camerei il frecam cu zaharul pana cand devine ca si o spuma si nu se mai simt granulele de...
Punem stafidele la inmuiat in esenta de rom amestecata cu apa calduta .
Punem apa cu zaharul si zeama de lamaie pe foc .
In momentul in care incepe sa fiarba mai lasam pe foc 6-7 minute pana cand compozitia are aspectul unui sirop.
Separat cernem laptele praf si...
Pregatim 6 sau 8 forme ramekin , le ungem bine cu unt si le asezam intr-o alta tava .
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un vraf de cutit de sare pana devin pufoase si zaharul s-a dizolvat complet . Adaugam galbenusurile , extractul de vanilie si dulceata de trandafir . Mai...
Separam albusurile de galbenusuri .
Intr-o oala pe foc punem la fiert 0.5 litri de lapte .
Albusurile le batem spuma tare cu 5 linguri zahar ( o lingura de zahar la un albus) .
Din spuma luam cu lingura ( ca si niste galuste ) si punem in laptele care fierbe, lasam 30 secunde pe o parte...
Separam albusurile de galbenusuri
Galbenusurile le amestecam cu zaharul ( ar fi bine sa folositi zahar pudra dar nu obligatoriu ), aromele , coaja rasa de lamaie , dar nu mai mult de 3 minute . Peste galbenusuri adaugam o parte din faina si jumate de lapte , omogenizam si adaugam si...
Dovleacul razuit il punem intr-o tigaie incinsa impreuna cu untul pe foc sa se caleasca pana se inmoaie. Cu ajutorul unei furculita il mai maruntim putin si daca doriti acum puteti adauga in dovleac aromele preferate(vanilie, rom )
Intr-un castron batem ouale impreuna cu zaharul pana cand se...
Blat.
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile apoi adaugam zaharul si mixeaza pana cand devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile, faina si uleiul si omogenizam cu miscari de sus in jos. . Compozitia obtinuta o turnam intr-o forma de tort cu diametru de 20 cm pe care...
Eu am inceput prin a cali dovleacul in unt , impreuna cu vanilia pana cand se inmoaie. Il lasam deoparte sa se raceasca .
Urmatorul pas este sa pregatim blatul . Eu am folosit o tava de 30x20 si mi-a iesit un blat destul de grosut , dar a fost bine.
Separam ouale , albusul il batem...
Aluatul de foietaj il decongelam , eu am folosit o tava de tarta cu diametru de 20 cm si am folosit o jumate de foaie de aluat .
Prazul il curatam si il taiem rondele . Intr-o tigaie incalzita bine punem untul si prazul si il calim putin , pana cand se inmoaie .
Branza de vaca o amestecam...
Batem galbenusrile cu zaharul pana cand se topeste zaharul .
Punem la foc mic smantana pana cand ajunge la punctual de fierbere , dar sa nu fiarba.
Peste galbenusurile batute turnam smantana calda si extractul de vanilie si omogenizam .
Pregatim 4 vase termorezistente (ramekin), le ungem...
Aluatul :
Intr-un bol punem faina , untura,smantana, zaharul , scortisoara si galbenusul si framantam cu mana pana cand avem un aluat omogen si elastic . Daca cumva vi se pare prea moale mai puneti putina faina , iar daca e prea tare atunci adaugati apa mineral sau lapte. Framantam bine ,...
Aluatul :
Intr-un castron maruntim bine branza de vaca si branza telemea , adaugam untul la temperatura camerei ,faina si ierburile ( eu am folosit amestec de ierburi frantuzesti) si omogenizam bine . Daca telemeau nu este foarte sarata atunci mai adaugati putina sare .
Formam din aluat o...
Curatam ceapa si o dam pe razatoarea mica . Ardeii capia pe care i-am copt , ii curatam si ii taiem cubulete .
Intr-un castron punem branza tofu impreuna cu 1 cutie iaurt grecesc si cu o furculita o zdrobim bine , se poate folosi blenderul vertical. Adaugam ardeiul copt , ceapa razuita si...
Blat :
Pregatim o tava de 22x32
Separam ouale si batem albusurile spuma tare impreuna cu zaharul si un praf de sare. Adaugam galbenusurile si adaugam faina, cate o lingura , coaja razuita de lamaie , uleiul si praful de copt . Omogenizam bine si turnam in tava tapetata cu faina sau cu...
Intr-un castron punem faina cernuta, zaharul praf, untul rece taiat bucatele si galbenusul de ou. Framantam cu mana pana cand obtinem firmituri. Punem apa si framantam in continuare pana obtinem un aluat compact.
Pe o folie alimentara punem aluatul si il invelim. Il dam la frigider pentru cel...
Spalam ciupercile proaspete , le curatam bine de pamant si le taiem felii subtirele . Intr-o tigaie la foc mic punem 2 linguri ulei si cand este cald adaugam ciupercile taiate. Ele se vor cali si isi vor lasa sucul . Asezonati cu sare si piper si adaugati usturoiul tocat. Mai lasam putin si luam...
Faina o cernem si o asezam intr-un vas .
Laptele il incalzim putin, punem un pic de sare, zaharul , drojdia si o lingura de faina si amestecam . Lasam acoperit cu un prosop cam 10 minute.
In faina cernuta facem o groapa in mijloc , razuim coaja de la lamaie, stoarcem si zeama , punem...
Rosti de cartofi cu ou posat
Cartofii si morcovii ii curatam de coaja si ii razuim pe razatoarea mica . II turnam pe un prosop de bucatarie curat si ii asezonam cu sare . Vor lasa apa destul de repede , asa ca strangem prosopul si ii stoarcem cat putem de bine in prosop . Daca nu ii stoarcem vom avea un rosti moale si...
Fursecuri cu lamaie
Mixam margarina sau untul impreuna cu zaharul pana cand se face ca si o spuma . Nu o sa dureze foarte mult pentru ca avem nevoie de margarina la temperatura camerei si zahar pudra .Adaugam pe rand cele doua oua mixand dupa fiecare . Punem coaja si zeama de lamaie si apa de flori de portocal ....
Panettone
Primul aluat Dizolvam drojdia in 150 ml apa calduta Jumate din galbenusuri (3 bucati ) le batem usor cu zaharul si cu zaharul vanilat . Deasupra acestora punem apa cu drojdia dizolvata si omogenizam . Punem totul intr-un castron mare si adaugam 500 gr de faina de foarte buna...
Pasta de avocado cu branza si masline
Avocado bine copt il desfacem si il curatam intr-un bol , il stropim cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze si cu ajutorul unei furculite il zdrobim bine . Adaugam branza zdrobita ;cantitatea de branza difera in functie de cat e de sarata si de gusturile d-voastra . Ceapa o razuim pe...
Desert tarta cu banane
Blat : Untul il topim si il lasam sa se raceasca. Intre timp macinam biscuitii sau ii zdrobim bine si ii amestecam cu zaharul pudra si cu ciocolata razuita mare. Se pot folosi fulgi de ciocolata. Cand untul este caldut, turnam peste biscuiti si amestecam bine. Intr-o forma de tort cu pereti...
Pachetele cu branza si cascaval
Untul se topeste . Branza feta o zdrobim cu degetele , adaugam cascavalul razuit, ceapa taiata cat mai marunt , pudra de usturoi , piperul si ouale si omogenizam . Foile de placinte se taie sulul in 3 , se ia cate o bucata si se unge cu untul topit si racit . Pentru ingredientele de mai sus...
Guguluf cu clementine
Pregatim o tava de chec sau guguluf pe care o ungem cu unt sau punem hartie de copt. Curatam de coaja doua clementine si le punem intr-un blender , iar pe a treia o spalam bine si o taiem in patru . O adaugam si pe ea in blender si le facem piure . Ouale impreuna cu zaharul le batem pana...
Tort cu vin si ciocolata alba
Blat: Untul il topim si il lasam la racit Ciocolata o razuim pe razatoarea mare si o amestecam cu faina , praful de copt si scortisoara . Intr-un vas batem ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat pana devin o spuma . Adaugam in ouale batute parti din faina , unt si vin ,...
Tortul ingerilor
Pregatim o tava rotunda cu diametru de 20cm pe care o ungem bine cu unt si o tapetam cu faina , sau punem hartie de copt Albusurile le batem spuma tare cu zaharul , extractul de vanilie si zeama de lamaie. Cand este tare (daca rasturnati castronul nu curge) adaugam faina amestecata in...
Prajitura Piernik
Untul la temperatura camerei il frecam cu zaharul si cand avem o crema pufoasa si nu se mai simte zaharul adaugam mierea si galbenusurile amestecand dupa fiecare . Adaugam faina si praful de copt. Albusurile le batem spuma cu un pic de sare . Cand sunt batute bine le adaugam in...
Pastitsada- Pui cu paste
Carnea de pui , se poate folosi orice parte doriti, o curatam , o spalam in apa rece , o uscam si o punem la prajit in uleiul de masline incins pana cand se rumeneste bine pe toate partile . Adaugam ceapa taiata cubulete sau pestisori si o lasam sa se caleasca putin . Adaugam , apoi restul...
Fursecuri umplute cu banane si curmale
Prima data pregatim umplutura : curmalele le punem intr-un castron si turnam peste le apa fierbinte ca sa se hidrateze . Cand s-au umflat le stoarcem bine de apa si le taiem marunt cu un cutit bine ascutit . Bananele le zdrobim cu o furculita si punem cativa stopi de lamaie ca sa nu se oxideze...
Placinta cu branza dulce
Lasam foile de placinta la decongelat . Branza de vaci o amestecam cu smantana, zaharul si scortisoara. Daca va place puteti adauga in ea stafide si putina esenta de rom . Ungem o tava antiaderenta , sau vas yena cu unt si incepem sa pregatim . Luam cate doua foi de placinta pe care...
Betivul Izodor
Umplutura Nucile macinate le amestecam cu zaharul,romul si cu apa , amestecam si acoperim castronul cu o folie alimentara . Lasam sa traga nuca toate lichidele . Blat Untul la temperatura camerei il frecam cu zaharul pana cand devine ca si o spuma si nu se mai simt granulele de...
Ciocolata de casa cu stafide si rom
Punem stafidele la inmuiat in esenta de rom amestecata cu apa calduta . Punem apa cu zaharul si zeama de lamaie pe foc . In momentul in care incepe sa fiarba mai lasam pe foc 6-7 minute pana cand compozitia are aspectul unui sirop. Separat cernem laptele praf si...
Crema de vanilie cu dulceata de trandafir
Pregatim 6 sau 8 forme ramekin , le ungem bine cu unt si le asezam intr-o alta tava . Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un vraf de cutit de sare pana devin pufoase si zaharul s-a dizolvat complet . Adaugam galbenusurile , extractul de vanilie si dulceata de trandafir . Mai...
Lapte de pasare
Separam albusurile de galbenusuri . Intr-o oala pe foc punem la fiert 0.5 litri de lapte . Albusurile le batem spuma tare cu 5 linguri zahar ( o lingura de zahar la un albus) . Din spuma luam cu lingura ( ca si niste galuste ) si punem in laptele care fierbe, lasam 30 secunde pe o parte...
Pancakes
Separam albusurile de galbenusuri Galbenusurile le amestecam cu zaharul ( ar fi bine sa folositi zahar pudra dar nu obligatoriu ), aromele , coaja rasa de lamaie , dar nu mai mult de 3 minute . Peste galbenusuri adaugam o parte din faina si jumate de lapte , omogenizam si adaugam si...
Chec cu dovleac si mac
Dovleacul razuit il punem intr-o tigaie incinsa impreuna cu untul pe foc sa se caleasca pana se inmoaie. Cu ajutorul unei furculita il mai maruntim putin si daca doriti acum puteti adauga in dovleac aromele preferate(vanilie, rom ) Intr-un castron batem ouale impreuna cu zaharul pana cand se...
Tort cu aroma de trandafir
Blat. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile apoi adaugam zaharul si mixeaza pana cand devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile, faina si uleiul si omogenizam cu miscari de sus in jos. . Compozitia obtinuta o turnam intr-o forma de tort cu diametru de 20 cm pe care...
Rulada cu crema de dovleac
Eu am inceput prin a cali dovleacul in unt , impreuna cu vanilia pana cand se inmoaie. Il lasam deoparte sa se raceasca . Urmatorul pas este sa pregatim blatul . Eu am folosit o tava de 30x20 si mi-a iesit un blat destul de grosut , dar a fost bine. Separam ouale , albusul il batem...
Tarta cu praz
Aluatul de foietaj il decongelam , eu am folosit o tava de tarta cu diametru de 20 cm si am folosit o jumate de foaie de aluat . Prazul il curatam si il taiem rondele . Intr-o tigaie incalzita bine punem untul si prazul si il calim putin , pana cand se inmoaie . Branza de vaca o amestecam...
Crème brulee
Batem galbenusrile cu zaharul pana cand se topeste zaharul . Punem la foc mic smantana pana cand ajunge la punctual de fierbere , dar sa nu fiarba. Peste galbenusurile batute turnam smantana calda si extractul de vanilie si omogenizam . Pregatim 4 vase termorezistente (ramekin), le ungem...
Prajitura cu mar si nuca
Aluatul : Intr-un bol punem faina , untura,smantana, zaharul , scortisoara si galbenusul si framantam cu mana pana cand avem un aluat omogen si elastic . Daca cumva vi se pare prea moale mai puneti putina faina , iar daca e prea tare atunci adaugati apa mineral sau lapte. Framantam bine ,...
Tarte aperitiv cu branza
Aluatul : Intr-un castron maruntim bine branza de vaca si branza telemea , adaugam untul la temperatura camerei ,faina si ierburile ( eu am folosit amestec de ierburi frantuzesti) si omogenizam bine . Daca telemeau nu este foarte sarata atunci mai adaugati putina sare . Formam din aluat o...
Pasta de tofu cu ardei copti
Curatam ceapa si o dam pe razatoarea mica . Ardeii capia pe care i-am copt , ii curatam si ii taiem cubulete . Intr-un castron punem branza tofu impreuna cu 1 cutie iaurt grecesc si cu o furculita o zdrobim bine , se poate folosi blenderul vertical. Adaugam ardeiul copt , ceapa razuita si...
Prajitura cu fructe de padure si crema de oua
Blat : Pregatim o tava de 22x32 Separam ouale si batem albusurile spuma tare impreuna cu zaharul si un praf de sare. Adaugam galbenusurile si adaugam faina, cate o lingura , coaja razuita de lamaie , uleiul si praful de copt . Omogenizam bine si turnam in tava tapetata cu faina sau cu...
Tarta cu piersici
Intr-un castron punem faina cernuta, zaharul praf, untul rece taiat bucatele si galbenusul de ou. Framantam cu mana pana cand obtinem firmituri. Punem apa si framantam in continuare pana obtinem un aluat compact. Pe o folie alimentara punem aluatul si il invelim. Il dam la frigider pentru cel...
Orez cu hribi
Spalam ciupercile proaspete , le curatam bine de pamant si le taiem felii subtirele . Intr-o tigaie la foc mic punem 2 linguri ulei si cand este cald adaugam ciupercile taiate. Ele se vor cali si isi vor lasa sucul . Asezonati cu sare si piper si adaugati usturoiul tocat. Mai lasam putin si luam...
Branzoici
Faina o cernem si o asezam intr-un vas . Laptele il incalzim putin, punem un pic de sare, zaharul , drojdia si o lingura de faina si amestecam . Lasam acoperit cu un prosop cam 10 minute. In faina cernuta facem o groapa in mijloc , razuim coaja de la lamaie, stoarcem si zeama , punem...