Prajitura Piernik

de anca_rm in Prajituri, 27 Noi 2014 | 4346 vizualizari

 

Este o prajitura poloneza, care se face de Craciun ,dar la cat este de buna merge cand avem pofta de dulce .

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -200 g unt
  • -100 g zahăr
  • -150 g miere
  • -5 ouă
  • -1 lingurita praf de copt
  • -300 g făină
  • -1 varf cutit sare
  • Umplutura 1:
  • -300 ml smântână pentru frisca
  • -2 linguri miere
  • -2 linguri zahar (daca mai trebuie)
  • Umplutura 2:
  • -100 gr gem de portocale
  • Decor:
  • -100 gr ciocolata neagra
  • -2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Piernik:

Untul la temperatura camerei il frecam cu zaharul si cand avem o crema pufoasa si nu se mai simte zaharul adaugam mierea si galbenusurile  amestecand dupa fiecare . Adaugam faina si praful de copt.

Albusurile le batem spuma cu un pic de sare . Cand sunt batute bine le adaugam in compozitie si amestecam de sus in jos pana cand se incorporeaza.

Pregatim o tava de chec pe care o ungem cu unt si o tapetam cu faina sau hartie de copt .

Turnam aluatul si dam la cuptorul incins la 180 grade pana cand trece testul scobitorii .

Cand este copt il lasam la racit si pregatim umplutura : batem smantana foarte bine cu mierea si daca mai trebuie (va place mai dulce) adaugati si zahar . Puteti adauga arome sau coaja confiata de portocale.

Cand aluatul este rece il taiem in asa fel incat sa avem 4 parti .

Asezam prima parte de aluat si il ungem cu frisca batuta tare, asezam peste frisca a doua parte pe care o ungem cu gemul de portocale. Deasupra gemului punem a treia parte de aluat si din nou frisca . Deasupra punem ultima parte de aluat .

Facem glazura topind ciocolata cu laptele si turnam deasupra . Nivelam si dam la frigider pana a doua zi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Piernik" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

T I M E A 1

27.11.2014, 22:35

imi place

_Alina_ 1

28.11.2014, 08:27

Lia_ 1

28.11.2014, 08:33

pe asta cred ca o s-o fac, dar nu neaparat acum la sarbatori

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

ieri la 18:32

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca