Lapte de pasare

de anca_rm in Dulciuri, 31 Oct 2014 | 9220 vizualizari

 

La noi i se spune lapte de pasare dar am vazut denumire de Insula plutitoare sau fantezi cu lapte . In fine eu raman la denumirea de lapte de pasare , desertul copilarie tare bun si indragit de toti

 

INGREDIENTE

  • 1.5 litri lapte
  • o pastaie vanilie
  • 5 oua
  • 8 linguri zahar
  • 1 lingura faina sau amidon
  • Pt servit :
  • fulgi de migdale ,
  • fulgi ciocolata etc
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Separam albusurile de galbenusuri .

Intr-o oala pe foc punem la fiert 0.5 litri de lapte .

Albusurile le batem spuma tare cu 5 linguri zahar ( o lingura de zahar la un albus) .

Din spuma luam cu lingura ( ca si niste galuste ) si punem in laptele care fierbe, lasam 30 secunde pe o parte si intoarcem albusul si pe cealalta parte inca 30 secunde .

Cu o paleta luam bucatile frumoase de albus si le punem intr-un castron cu grija sa nu se rupa . Terminam toata compozitia .

Laptele in care am fiert albusul  eu il arunc ( nu-mi place ), dar se poate strecura peste galbenusuri .

Punem restul de lapte la fiert cu 3 linguri de zahar ( mai adaugati daca doriti mai dulce ) , si cu semintele dintr-o pastaie de vanilie ( zahar vanilat sau extract ) . Galbenusurile le frecam cu un pic de lapte caldut si cu faina sau amidonul si le adaugam peste laptele de pe foc .

Lasam sa fiarba pana se ingroasa , se face ca o smantana moale .

 

Aranjam in boluri laptele cu galbenusul , deasupra punem albusul de care ne-am ocupat mai devreme si decoram cu caramel si fulgi de migdale, fulgi de ciocolata sau ceea ce va place .

Eu am facut zahar ars si fulgi de migdale prajiti pentru servit . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare