Rulada cu crema de dovleac

de anca_rm in Prajituri, 10 Oct 2014 | 3302 vizualizari

 

O reteta cu o crema mai deosebita datorita faptului ca am adaugat dovleac si a fost delicioasa .

 

INGREDIENTE

  • Pt blat :
  • -5 oua
  • -5 linguri zahar
  • -1 lingura ulei
  • -4 linguri faina
  • -1/2 plic praf de copt
  • -1 lingura cacao
  • Pt crema:
  • -5 linguri dovleac razuit
  • -50 gr unt
  • -2–3 linguri zahar
  • -esenta vanilie sau semintele de o jumate de pastaie de vanilie
  • -200 ml frisca, sau smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de dovleac:

Eu am inceput prin a cali dovleacul in unt , impreuna cu vanilia pana cand se inmoaie.  Il lasam deoparte sa se raceasca .

Urmatorul pas este sa pregatim blatul . Eu am folosit o tava de 30x20 si mi-a iesit un blat destul de grosut , dar a fost bine.

Separam ouale , albusul il batem spuma tare cu zaharul pana nu se mai simt cristalele de zahar . Adaugam galbenusurile , faina , cacao si praful de copt si amestecam prin rasturnare .

Turnam compozitia intr-o tava pregatita si dam la cuptorul incins la 180 grade cam 15-20 minute.

Pana se coace blatul pregatim un prosop de bucatarie curat pe care il umezim . Blatul copt il vom rasturna pe prosopul umed si rulam . Nu lasati blatul sa se raceasca pentru ca nu il mai puteti rula.Se va raci rulat in prosop .

Pentru crema batem frisca tare , adaugam zahar daca credeti ca mai este nevoie;, in functie de frisca pe care o folositi si in functie de dulceata dovleacului ; adaugam dovleacul calit si racit si omogenizam .

Cand blatul s-a racit il desfacem din prosop si il umplem cu ¾ din crema . Nivelam crema si rulam usor cu grija sa nu iasa crema din rulada .

Restul cremei o punem pe deasupra ruladei si presaram  fulgi de ciocolata sau ciocolata razuita.

Punem la rece pana in momentul servirii 

TIPS-URI

1

daca aveti deja dovleac copt atunci se poate folosii acela

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba