O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative usor de facut .
Umplutura
Nucile macinate le amestecam cu zaharul,romul si cu apa , amestecam si acoperim castronul cu o folie alimentara . Lasam sa traga nuca toate lichidele .
Blat
Untul la temperatura camerei il frecam cu zaharul pana cand devine ca si o spuma si nu se mai simt granulele de zahar ( se poate folosi zahar pudra) adaugam ouale amestecand dupa fiecare si apoi treptat punem faina , cacaoa si praful de copt .
Compozitia astfel obtinuta o turnam intr-o tava tapetata cu faina (20x30cm) si o dam la cuptorul incins la 180 grade pana trece testul cu scobitoarea , aproximativ 20-25 minute.
Crema
Intr-un vas amestecam galbenusurile cu zaharul si aromele , punem si faina si laptele si amestecam cu un tel in forma de para sa nu se faca gogoloase. Punem vasul pe foc mic si amestecam pana se ingroasa si se face ca si o budinca . Acoperim cu folie si lasam la racit .
Asamblare
Blatul copt si racit il asezam intr-o tava , punem peste nuca amestecata cu alcoolul si apa si nivelam . Turnam si crema rece si nivelam din nou si dam tava la frigider pentru 1-2 ore sa se raceasca bine .
Glazura :
Ciocolata o rupem bucati si o topim impreuna cu laptele .
Scoatem tava din frigider si turnam glazura peste prajitura . Nivelam si dam din nou la frigider sa se intareasca putin dupa care putem sa portionam si sa servim.