Am vazut postarea Inei cu aceasta reteta si am listat-o . Ea a incercat reteta de la Timea. Apoi a facut si Simona si atat de bine aratau incat nu am putut rezista . Multumesc Timea , Ina , Simona pentru reteta .
Mixam margarina sau untul impreuna cu zaharul pana cand se face ca si o spuma . Nu o sa dureze foarte mult pentru ca avem nevoie de margarina la temperatura camerei si zahar pudra .Adaugam pe rand cele doua oua mixand dupa fiecare . Punem coaja si zeama de lamaie si apa de flori de portocal . Adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt . In functie de consistenta aluatului mai adaugati 50 gr de faina daca este prea moale .
Punem aluatul intr-o folie de plastic si il dam la frigider pentru 1 ora.
Pregatim o tava si pornim cuptorul la 180 grade.
Din aluatul scos de la frigider formam fursecurile rotunde de marimea unei nuci . Le dam pe fiecare prin zahar pudra si le asezam in tava cu spatiu intre ele .
Dam tava la cuptor si le coacem 10-15 minute .
Le lasam la racit si le asezam in cutii metalice inchise ermetic . Cu cat stau mai mult cu atat vor fi mai fragede si bune .
1
Pudrati cu zahar pudra vanilat