Crème brulee

de anca_rm in Prajituri, 10 Oct 2014 | 3106 vizualizari

 

Desert frantuzesc delicios.

 

INGREDIENTE

  • -320 gr smantana grasa
  • -4 galbenusuri
  • -4 linguri zahar + 4 linguri pentru crusta
  • -extract de vanile
  • -capsuni (optional)
  • -unt pentru uns formele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crème brulee:

Batem galbenusrile cu zaharul pana cand se topeste zaharul .

Punem la foc mic smantana pana cand ajunge la punctual de fierbere , dar sa nu fiarba.

Peste galbenusurile batute turnam smantana calda si extractul de vanilie si omogenizam .

Pregatim 4 vase termorezistente (ramekin), le ungem cu unt si le punem intr-un alt vas. Eu le-am uns cu unt si am pus in fiecare vas cate 2 capsune taiate in patru, dar se poate si fara, poate chiar ar fi mai buna .

Turnam in vase compozitia .

In vasul in care am asezat formele cu crema, punem apa pana la jumate si dam la cuptorul incins la 160 grade 30 minute.

Le scoatem dupa 30 minute si le lasam sa se raceasca. Cand sunt reci pe fiecare punem cate o lingura de zahar, trebuie sa acopere toata suprafata (asta daca nu aveti o torta de bucatarie ) si le dam inapoi la cuptor pentru inca cateva minute .

Ideal ar fi sa pregatiti crema cu o zi inainte, sa o puneti la frigider si apoi in cuptorul pus pe functia gril sau cu torta sa ardeti zaharul de deasupra.

Daca aveti torta atunci se poate flamba zaharul chiar inaintea servirii . 

TIPS-URI

1

smantana trebuie sa fie grasa

2

nu puneti fructe , daca nu doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Crème brulee" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars