Desert frantuzesc delicios.
Batem galbenusrile cu zaharul pana cand se topeste zaharul .
Punem la foc mic smantana pana cand ajunge la punctual de fierbere , dar sa nu fiarba.
Peste galbenusurile batute turnam smantana calda si extractul de vanilie si omogenizam .
Pregatim 4 vase termorezistente (ramekin), le ungem cu unt si le punem intr-un alt vas. Eu le-am uns cu unt si am pus in fiecare vas cate 2 capsune taiate in patru, dar se poate si fara, poate chiar ar fi mai buna .
Turnam in vase compozitia .
In vasul in care am asezat formele cu crema, punem apa pana la jumate si dam la cuptorul incins la 160 grade 30 minute.
Le scoatem dupa 30 minute si le lasam sa se raceasca. Cand sunt reci pe fiecare punem cate o lingura de zahar, trebuie sa acopere toata suprafata (asta daca nu aveti o torta de bucatarie ) si le dam inapoi la cuptor pentru inca cateva minute .
Ideal ar fi sa pregatiti crema cu o zi inainte, sa o puneti la frigider si apoi in cuptorul pus pe functia gril sau cu torta sa ardeti zaharul de deasupra.
Daca aveti torta atunci se poate flamba zaharul chiar inaintea servirii .
1
smantana trebuie sa fie grasa
2
nu puneti fructe , daca nu doriti