Cu invelis sfarmicios si umplutura moale si gustoasa sunt perfecte la o cana de cafea sau ceai cald .
Prima data pregatim umplutura : curmalele le punem intr-un castron si turnam peste le apa fierbinte ca sa se hidrateze .
Cand s-au umflat le stoarcem bine de apa si le taiem marunt cu un cutit bine ascutit . Bananele le zdrobim cu o furculita si punem cativa stopi de lamaie ca sa nu se oxideze .
Punem peste banane curmalele taiate si amestecam . Lasam deoparte .
Cernem faina si o punem intr-un bol mai inalt.
Adaugam smantana, untura, galbenusurile, sarea, zaharul, scortisoara si framantam bine ( se pot pune si in robot).
In functie de calitatea smantanii pe care o folositi si a fainii se poate ca aluatul sa mai ceara faina.
Trebuie sa obtineti un aluat pe care sa-l puteti intinde .
Pornim cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade si tava o tapetam cu hartie.
Intindem aluatul cu sucitorul, trebuie sa-l intindem bine pana avem o grosime de aproximativ 0.5cm.
Taiem cu o forma rotunda aluatul si incepem sa facem fursecurile.
Punem cate o lingurita din amestecul de banana si curmale in mijlocul unui cerc , luam o alta parte de aluat si acoperim umplutura . Cu o furculita presam de jur imprejur si asezam in tava .
Batem un albus de ou si ungem fiecare bucata in parte.
Dam tava la cuptor si coacem cam 20 minute , se rumenesc putin deasupra si atunci sunt gata .
Se lasa la racit si se pastreaza in cutii de table bine inchise.
1
Cu cat stau mai mult cu atat sunt mai bune si mai fragede .