Fursecuri umplute cu banane si curmale

de anca_rm in Dulciuri, 25 Noi 2014 | 3149 vizualizari

 

Cu invelis sfarmicios si umplutura moale si gustoasa sunt perfecte la o cana de cafea sau ceai cald .

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • -500 gr faina
  • -120 gr untura
  • -4 galbenusuri
  • -150 gr smantana
  • -2 linguri zahar
  • -1 vraf cutit sare
  • -1 lingurita scortisoara macinata
  • Pt umplutura :
  • -2 banane coapte
  • -100 gr curmale
  • -o lingurita zeama lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri umplute cu banane si curmale:

Prima data pregatim umplutura : curmalele le punem intr-un castron si turnam peste le apa fierbinte ca sa se hidrateze .

Cand s-au umflat le stoarcem bine de apa si le taiem marunt cu un cutit bine ascutit . Bananele le zdrobim cu o furculita si punem cativa stopi de lamaie ca sa nu se oxideze .

Punem peste banane curmalele taiate si amestecam . Lasam deoparte .

Cernem faina si o punem intr-un bol mai inalt.

Adaugam smantana, untura, galbenusurile, sarea, zaharul, scortisoara  si framantam bine ( se pot pune si in robot).

In functie de calitatea smantanii pe care o folositi si a fainii se poate ca aluatul sa mai ceara faina.

Trebuie sa obtineti un aluat pe care sa-l puteti intinde .

Pornim cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade si tava o tapetam cu hartie.

Intindem  aluatul cu sucitorul, trebuie sa-l intindem bine pana avem o grosime de aproximativ 0.5cm.

Taiem cu o forma rotunda aluatul si incepem sa facem fursecurile.

Punem cate o lingurita din amestecul de banana si curmale in mijlocul unui cerc , luam o alta parte de aluat si acoperim umplutura . Cu o furculita presam de jur imprejur si asezam in tava .

Batem un albus de ou si ungem fiecare bucata in parte.

Dam tava la cuptor si coacem cam 20 minute , se rumenesc putin deasupra si atunci sunt gata .

Se lasa la racit si se pastreaza in cutii de table bine inchise.

TIPS-URI

1

Cu cat stau mai mult cu atat sunt mai bune si mai fragede .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri umplute cu banane si curmale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta