O prajitura cremoasa cu gust dulce acrisor
Blat :
Pregatim o tava de 22x32
Separam ouale si batem albusurile spuma tare impreuna cu zaharul si un praf de sare. Adaugam galbenusurile si adaugam faina, cate o lingura , coaja razuita de lamaie , uleiul si praful de copt . Omogenizam bine si turnam in tava tapetata cu faina sau cu hartie de copt .
Coacem blatul in cumptorul incins la 180 grade cam 20 minute.
Crema :
Galbensurile de oua le punem intr-un vas , le amestecam cu un tel para , adaugam zaharul si faina , apoi laptele si vanilia. . Omogenizam bine si punem pe foc pana cand se ingroasa amestecand continuu sa nu se prinda si sa nu faca cocoloase.
Lasam la racit acoperita cu o folie de plastic sau un prosop .
Murele impreuna cu afinele rosii si 2 linguri de zahar le punem pe foc si amestecam in ele , se vor face o pasta nu foarte apoasa.
Batem frisca tare .
Cand crema de oua este rece o amestecam cu frisca batuta . In jumate din aceasta crema punem pasta de fructe , iar restul ramane asa. Punem deoparte .
Blatul nu este foarte gros , si e un pic umed , daca nu il coaceti prea tare, il ungem cu crema galbena , nivelam , punem crema cu fructe nivelam si dam la frigider.
Intr-o oala punem apa pe foc , iar in alta care incape in cea cu apa punem albusurile si zaharul si le batem tare . Cand apa incepe sa fiarba ne mutam cu batutul albusurilor pe aburi , si le batem pana cand se face tare si ferma . Intindem peste crème , presaram putina cacao si dam la rece .
1
Albusurile dac nu va plac asa batute se pot inlocui cu 100 ml frisca batuta