publicat la 19.06.2022
publicat la 21.07.2019
publicat la 05.08.2018
În sfârşit, talentele tale vor fi recunoscute de către un mare cineast. Rolul este destul de ciudat, filmările sunt în întregime la munte, personajul tău locuieşte într-o scorbură şi nu ai de spus nici o replică. Nu contează prea mult, orice debut e dificil şi, oricum, ratingul Animal Planet este din ce în ce mai rdicat.
Bucataras.ro
[email protected]
Spaghete cu ciuperci si carnati afumati
Curatam ciupercile si le spalam, apoi le taiem bucatele. Punem ciupercile la calit in tigaie cu sare si piper dupa gust. Lasam sa scada apa lasata de ciuperci, apoi le prajim usor. In alta tigaie punem 1 lingurita de ulei si rondele de carnati afumati. Le prajim uniform pe ambele...
Supa de galuste cu pasta de tomate
Curatam si spalam cepele si morcovii. Punem in oala apa rece, adaugam cepele intregi si morcovii taiati rondele, adaugam mixul de boabe de piper, uleiul, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc potrivit pana se inmoaie morcovii. Cand morcovii sunt fierti adaugam in supa 3-4...
Prajitura rasturnata cu mere
Pentru inceput spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Le punem intr-o cratita, adaugam zaharul cu scortisoara si indulcitorul Clio, pornim focul la ochiul aragazului si calim merele la foc potrivit cca 15 minute. Adaugam perlele de Tapioca, lasam pe foc...
Supa crema de conopida
Curatam si spalam legumele apoi le punem la fiert in apa cu sare pana patrunde furculiota usor in buchetelele de conopida. Scurgem apa in care am fiert legumele intr-un vas separat, apoi mixam cu blenderul legumele pana obtinem o pasta de consistenta unui piure. Adaugam uleiul de porumb si...
Tocanita de pui cu dovlecel si ardei
Pulpele de pui se curata de piele si se clatesc sub jet de apa rece. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie marunt. Dovlecelul se spala, se curata de coaja, se taie in jumatate (orizontal), se curata de seminte si apoi se taie cubulete. Punem in cratita/tigaie ceapa, uleiul,...
Varza calita cu piept de porc afumat
Spalam varza si o tocam. Cepele si ardeiul se curata, se spala, apoi se taie bucati. Slaninuta afumata se taie cubulete, pieptul de porc afumat se taie fasii. Punem bucatelele de slanina in cratita la foc iute cu o lingura de ulei. Dupa ce-si elibereaza grasimea adaugam ceapa si...
Fasole boabe scazuta la tigaie
Ceapa rosie se curata, se spala si se toaca marunt. Adreiul kapia se curata de cotor, se spala si se taie bucati. Punem uleiul la incins in tigaie, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat, lasam la sotat 3-4 minute. Conservele de fasole se desfac, scurgem apa din conserva, clatim putin...
Ciorba de rosii cu paste fainoase
Curatam si spalam legumele. Punem uleiul la incins in oala, adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul kapia taiat bucati, lasam la sotat 23 minute. Adaugam rondelele de morcov si de praz, mai calim 2-3 minute. Turnam apa peste legumele sotate,adaugam sare si piper macinat dupa gust,...
Saratele cu branza, seminte de canepa si de floarea soarelui
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem margarina intr-un castron incapator, adaugam telemeaua de vaca si cea de oaie trecute pe razatoarea fina peste margarina, adaugam semintele de floarea soarelui si cele de canepa, apoi faina si framantam pena obtinem un aluat...
Fursecuri cu lamaie glazurate si decorate
Intr-un bol incapator punem margarina Rama la temperatura camerei impreuna cu zaharul pudra si ouale. Adaugam coaja rasa de la o lamaie mare, apoi praful de copt peste care stoarcem sucul de la 1 lamaie mare. Adaugam esenta de lamaie si faina si framantam un aluat elastic pe care apoi in...
Prajitura pufoasa si aromata cu fructe si seminte
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Spalam fructele, le stergem cu servetele absorbante de apa, apoi le feliem. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Galbenusurile le frecam cu zaharul si praful de copt, adaugam in timp ce mixam uleiul in fir...
Chiftele in camasute de canepa cu sos de rosii si dovlecel
Pentru chiftele: -punem boabele de hrisca impreuna cu granulele de soia la fiert in 200 ml apa cu putina sare. Lasam la fiert pana se umfla hrisca. Scurgem apa ramasa si lasam la racit; -carnea tocata se pune intr-un castron incapator, adaugam painea inmuiata si stoarsa, oul, sare si piper...
Pui la tigaie cu piure de cartofi si sos de soia
Curatam cartofii, ii taiem cubulete, ii spalam bine sub jet de apa rece si ii punem la fiert in apa cu sare pana patrunde usor furculita in cubulete. Pulpele se curata de piele, se clatesc in apa rece si se pun in tigaia incinsa in care am pus trei linguri de ulei. Presaram sare dupa gust...
Hummus (pasta de naut)
Clatim boabele de naut sub jet de apa rece, apoi le punem la hidratat in apa de seara pana dimineata. Clatim din nou boabele, apoi le punem la fiert in apa cu sare si bicarbonat pana se zdrobesc boabele usor cu furculita. Scurgem boabele, le clatim cu apa calduta (pentru a indeparta cojile...
Tahini (pasta de susan)
Susanul se prajeste foarte putin la foc mic intr-o tigaie intinsa. Nu trebuie sa isi schimbe culoarea, trebuie doar sa se usuce, sa devina crocante. Dupa ce se racesc, punem semintele de susan prajite intr-un vas si le zdrobim cu mixerul vertical pana obtinem o pasta foarte groasa....
Ciorba de vara cu legume si hrisca
Curatam si spalam legumele. Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat bucati. Lasam la calit 2-3 minute. Adaugammorcovul feliat, pastaile rupte bucati, boabele de fasole scoase din pastai , presaram sare si piper dupa gust. Lasam sa se caleasca legumele cca 5 minute,...
Ginger beer
Ghimbirul se spala bine sub jet de apa rece, apoi se trece pe razatoarea fina (daca aveti rabdare), sau prin robot. Luam un borcan mare, punem apa plata, adaugam zaharul tos, ghimbirul, drojdia, cuisoarele, turmericul si lamaile taiate felii. Amestecam cu o lingura de lemn sa se dizolve...
Negresa de post cu cocos,seminte de in si de canepa
Preincalzim cuptorul la 200 grade. Intr-un castron incapator punem apa minerala,otetul si uleiul. Adaugam in ce ordine vrem ingredientele uscate (mai putin cele doua linguri seminte de in si cele de canepa, pe care le vom folosi la decorat) si mixam foarte bine sa se omogenizeze amestecul....
Supa crema de rosii
Rosiile se spala, se curata de cotoare si se taie bucati. Trecem rosiile prin robot, apoi le punem la fiert impreuna cu zarzavatul din borcan pentru 20 minute. La nevoie, daca aveti rosii foarte carnoase, adaugati apa pentru a obtine consistenta dorita. Dam oala deoparte, lasam cateva...
Pui cu limeta si sos de smantana
Pulpele de pui se curata de piele, se clatesc in apa rece si se aseaza intr-un vas din plasic. Adaugam rosia spalata si taiata bucati, rondelele de limeta, busuiocul uscat, sare si piuper dupa gust. Amestecam cu mana sa se contimenteze carnea uniform, apoi o transferam intr-o cutie cu capa...
Pilaf de orez cu soia prajita
Bucatile de soia le punem intr-o craticioara, adaugam 200ml apa rece si o lingurita de vegeta de legume. Punem craticioara la foc mic pana se umfla bucatile de soia. Dupa ce s-au umflat, scurgem apa, le lasam la racit si cand temperatura lor a devenit suportabila,le stoarcem in mana sa...
Ciorba de urzici cu hrisca
Curatam ardeiul si ceapa. le spalam sub jet de apa rece. Punem uleiul la incins in oala, adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul taiat bucatele. Lasam la calit 3-4 minute la foc mic, adaugam apoi zarzavatul pentru ciorba din borcan. Lasam legumele la calit impreuna cinci minute, punem...
Trandafiri de post cu dulceata de gutui si seminte de canepa
Drojdia se zdrobeste intre degete si se pune intr-un castron incapator. Adaugam sarea si 1 lingura de zahar, amestecam sa devina drojdia lichida. Punem apa calduta, apoi faina pe rand, amestecam sa obtinem un aluat elastic. La final incorporam si uleiul, apoi acoperim vasul si lasam...
Pui cu menta la tigaie
Indepartam pielea de pe pulpele de pui, le spalam sub jet de apa rece, apoi le tamponam cu servetele absorbante. Presaram dupa gust sare si mix din boabe de piper pe intreaga suprafata a pulpelor Punem 3 linguri ulei de masline in tigaie, punem tigaia la foc potrivit, asezam...
Minitarte cu stir rosu la cuptor
Pentru inceput pregatim umplutura: -curatam frunzele de stir de pe tulpini, le spalam in mai multe ape, apoi le lasam la scurs intr-o strecuratoare. -taiem fasii frunzele de stir, apoi le pun em intr-o tigaie la foc iute impreuna cu uleiul de masline, sare si piper dupa gust. -dupa ce...
Suc natural din fructe proaspete
Pepenele rosu il scoatem de la frigider. Spalam merele, le taiem in patru. Curatam lamaile si portocalele de coaja, le taiem in patru. Trecem pe rand toate fructele prin storcator, golim sucul rezultat intr-o carafa mare, il amestecam, turnam in pahare si servim. Cine doreste poate...
Prajitura ninsa cu strugurei rosii, seminte de chia si de canepa
Separam albusurile de galbenusuri. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de copt, pudra de turmeric pana isi dubleaza volumul. Picuram uleiul in fir subtire mixand la viteza mare. Turnam apoi tot in...
Salata de vinete cu ardei copt si limeta
Spalam vinetele si ardeii, le stergem de apa si le punem apoi pe gratar la copt. Le rotim pe toate partile pana se coc uniform. Dupa ce s-au copt le punem intr-o tava, presaram putina sare peste ardei si acoperim legumele pentru 10 minute cu un prosop, apoi le curatam de coaja. Vinetele...
Mititei, piure din cartofi noi si sos de rosii
Mititeii gata preparati din comert i-am prajit in tigaie antiaderenta pe aragaz. I-am intors pe toate partile pana s-au rumenit. Cartofii noi i-am curatat de coaja, i-am taiat cubulete si i-am pus la fiert in apa cu sare pana a patruns usor furculita in ei. I-am scurs de apa in care au...
Ardei umpluti in sos de rosii
Mai intai preparam umplutura: curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Punem carnea tocata intr-un bol incapator, spargem oul peste, adaugam sare si piper dupa gust, ceapa tocata si orezul clatit in apa rece si amestecam cu mana. Acoperim bolul cu folie alimentara si il dam la rece pentru...