Pare o reţetă sofisticată dar nu este aşa.Pentru aluatul de foietaj am pornit de la o reţetă postată de draga de Ruxy http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-53858.html ,doar ca eu am modificat-o putin.La aluatul de foietaj eu foloseam apă minerală si oţet,aşa că m-am gândit să le înlocuiesc cu şampanie.E o variantă reuşită şi rapidă de foietaj ,dar personal prefer aluatul cu osânză care nu se compară cu nici un alt aluat de foietaj.
Pentru aluat:
Pentru uns:
Pentru umplutura:
Untul moale l-am taiat cubulete si l-am amestecat cu cele 150 g faina.
Cu aceasta compozitie voi unge foaia de aluat.
Faina cernuta am amestecat-o cu sarea,zaharul si drojdia,am pus sampania,uleiul si apa rece .
Am framântat un aluat,atât cât sa se omogenizeze ingredientele.
Am împartit atât aluatul cât si compozitia de unt în doua parti,se va lucra mai usor asa.
Am întins o foaie foarte subtire,pe care am uns-o cu amestecul de unt.
Puteti sa faceti asta cu mâna sau ajutându-va de un cutit sau paleta.
Am rulat foarte strâns foaia obtinând astfel un rulou pe care apoi l-am învârtit sub forma de melc.
La fel am procedat si cu cealalta parte de aluat ramas.
Am pus aluatul la frigider pentru doua ore,ideal ar fi peste noapte.
Am luat aluatul de la frigider dupa acest timp si am întins o foaie cam de jumatate de cm.
Am facut doua feluri de cornulete.
O foaie am întins-o rotunda si am taiat apoi sub forma de triunghiuri iar cealalta am întins-o dreptunghiular si am taiat dreptunghiuri.
Am pus gem de prune,am rulat cornurile,apoi le-am pus în tava cu hârtie de copt.
Le-am copt la 220 de grade pentru 30 de minute.
Dupa ce s-au racit le-am pudrat cu zahar.
S-aveţi poftă !!