Cornuleţe din aluat foietaj cu şampanie

de diaconta in Dulciuri, 15 Dec 2013 | 10838 vizualizari

 

Pare o reţetă sofisticată dar nu este aşa.Pentru aluatul de foietaj am pornit de la o reţetă postată de draga de Ruxy http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-53858.html ,doar ca eu am modificat-o putin.La aluatul de foietaj eu foloseam apă minerală si oţet,aşa că m-am gândit să le înlocuiesc cu şampanie.E o variantă reuşită şi rapidă de foietaj ,dar personal prefer aluatul cu osânză care nu se compară cu nici un alt aluat de foietaj.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 350 g faina
  • 100 ml şampanie
  • 100 ml apa rece de izvor
  • 4 linguri ulei
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare

Pentru uns:

  • 250 g unt moale
  • 150 g faina

Pentru umplutura:

  • Gem de prune
  • Zahar pudra pentru pudrat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuleţe din aluat foietaj cu şampanie:

Untul moale l-am taiat cubulete si l-am amestecat cu cele 150 g faina.

Cu aceasta compozitie voi unge foaia de aluat.

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea,zaharul si drojdia,am pus sampania,uleiul si apa rece .

Am framântat un aluat,atât cât sa se omogenizeze ingredientele.

Am împartit atât aluatul cât si compozitia de unt în doua parti,se va lucra mai usor asa.

Am întins o foaie foarte subtire,pe care am uns-o cu amestecul de unt.

Puteti sa faceti asta cu mâna sau ajutându-va de un cutit sau paleta.

Am rulat foarte strâns foaia obtinând astfel un rulou pe care apoi l-am învârtit sub forma de melc.

La fel am procedat si cu cealalta parte de aluat ramas.

Am pus aluatul la frigider pentru doua ore,ideal ar fi peste noapte.

Am luat aluatul de la frigider dupa acest timp si am întins o foaie cam de jumatate de cm.

Am facut doua feluri de cornulete.

O foaie am întins-o rotunda si am taiat apoi sub forma de triunghiuri iar cealalta am întins-o dreptunghiular si am taiat dreptunghiuri.

Am pus gem de prune,am rulat cornurile,apoi le-am pus în tava cu hârtie de copt.

Le-am copt la 220 de grade pentru 30 de minute.

Dupa ce s-au racit le-am pudrat cu zahar.

 

 

S-aveţi poftă !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuleţe din aluat foietaj cu şampanie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete de post cu nuca si dulceata de capsuni