mai pe scurt: placinte :)))))
Aluat:
Crema de ardei:
Crema de branza:
Pentru uns:
Pentru inceput preparam aluatul astfel:
-punem faina intr-un castron incapator, facem o groapa la mijloc in care punem sarea, zaharul si drojdia uscata din cele 2 pliculete;
-peste drojdie turnam apa calduta,apoi acoperim cu faina de pe margini si framantam un aluat elastic;
-din cand in cand picuram ulei pentru a desprinde aluatul de pe maini mai usor;
-acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie si il lasam cel putin o ora la dospit, timp in care in functie de locul unde il asezam, acesta isi va dubla sau tripla volumul.
Pentru crema de ardei coacem mai intai ardeii, ii curatam de coaja, ii lasam la scurs si ii trecem prin robot impreuna cu crema de unt, sare si piper macinat dupa gust.
Pentru crema de branza trecem pe razatoarea fina telemeaua de oaie si cascavalul, peste acestea adaugam crema de branza cu verdeata de la Delaco si iaurtul degresat, amestecam cu lingura pana se omogenizeaza ingredientele corespunzator.
Preincalzim cuptorul la 200 grade.
Intindem aluatul pe masa de lucru infainata (eu l-am impartit in doua pentru ca era prea mult si nu-l puteam intinde corespunzator).
Decupam dreptunghiuri de marimea dorita, asezam pe una dintre laturile scurte un rand de crema de branza, apoi ungem restul suprafetei cu crema de ardei si rulam aluatul, obtinand ceea ce vedeti in pozele de mai jos.
Asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt (lasam loc intre ele pentru ca vor creste in volum in timpul coptului), presam usor marginile cu furculita, ungem apoi rulourile cu ou batut si presaram susan.
Dam tavile la cuptor si le coacem pana capata culoare frumoasa, aurie. (cca 25 min)
Sunt excelente calde, dar se pot servi si reci.
Pofta buna!