mancare de post
Curatam si spalam legumele.
Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata, vanata taiata cubulete si ardeii taiati,de asemenea, bucatele.
Lasam la sotat cateva minute, adaugam sare si piper dupa gust, punem cca 2l apa rece, adaugam verzele de Bruxelles curatate si clatite sub jet de apa rece.
Lasam supa la fiert pana patrunde furculita usor in verze, apoi dam oala deoparte de pe foc.
Cu o spumiera adunam toate verzele intr-un castronel, pastram si cateva bucatele de ardei pentru decor apoi cu un mixer vertical mixam supa fierbinte pana devine crema (destul de lichida).
Punem din nou oala pe foc, adaugam rosiile pasate, 1/2 borcan zarzavat tocat pentru ciorbe, verzele de Bruxelles.
Presaram putin cimbru uscat, marar verde si patrunjel proaspat tocat.
Oprim focul, lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele, apoi servim.
Pofta buna!