Supa-crema de vinete cu varzute de Bruxelles

de Valclaudia in Supe/Ciorbe, 15 Noi 2015 | 3192 vizualizari

 

mancare de post

 

INGREDIENTE

  • 3 ardei rosii
  • 2 cepe potrivite
  • 1 vanata marisoara
  • 500 gr. verze de Bruxelles
  • 1/2 borcan zarzavat pentru ciorbe (radacinoase: telina, morcov, pastarnac, patrunjel)
  • 3-4 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • 1 praf de cimbru uscat
  • patrunjel verde
  • marar verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de vinete cu varzute de Bruxelles:

Curatam si spalam legumele.

Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata, vanata taiata cubulete si ardeii taiati,de asemenea, bucatele.

Lasam la sotat cateva minute, adaugam sare si piper dupa gust, punem cca 2l apa rece, adaugam verzele de Bruxelles curatate si clatite sub jet de apa rece.

Lasam supa la fiert pana patrunde furculita usor in verze, apoi dam oala deoparte de pe foc.

Cu o spumiera adunam toate verzele intr-un castronel, pastram si cateva bucatele de ardei pentru decor apoi cu un mixer vertical mixam supa fierbinte pana devine crema (destul de lichida).

Punem din nou oala pe foc, adaugam rosiile pasate, 1/2 borcan zarzavat tocat pentru ciorbe, verzele de Bruxelles.

Presaram putin cimbru uscat, marar verde si patrunjel proaspat tocat.

Oprim focul, lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele, apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de vinete cu varzute de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Gherca Daniela 1

16.11.2015, 09:57

-Licurici- 1

16.11.2015, 11:05

miki_a 1

17.11.2015, 11:15

Esti plina de idei si retete surpriza! Felicitari!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata