Pandispan bicolor cu rodie

de Valclaudia in Prajituri, 4 Oct 2015 | 5003 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pandispanul:

  • 7 oua mari de casa
  • un praf de sare
  • 7 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 7 linguri apa minerala
  • 5 linguri ulei de cocos
  • 10 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • 2 linguri praf din coaja de struguri rosii
  • semintele unei rodii

Glazura:

  • 1 cutie praf pentru glazura de zahar (rosu)
  • 2-3 linguri apa plata calduta
  • bombonele de ciocolata

   

Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan bicolor cu rodie:

Mai intai scoatrem semintele din rodie, le asezam intr-un castron.

Separam ouale, preincalzim cuptorul la 180 grade.

Albusurile se bat spuma cu praful de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul.

Adaugam praful de copt stins in 1 lingura zeama de lamaie.

Turnam in fir subtire uleiul de cocos, compozitia va continua astfel sa isi mareasca volumul.

Tot in fir subtire turnam apa minerala mixand incontinuu.

Incorporam apoi alternand 1 lingura de faina, 2-3 linguri de albusuri batute spuma pana incorporam toate cantitatile.

Impartim compozitia in doua parti aproximativ egale.

Ungem tava mare a cuptorului cu ulei, o tapetam apoi cu faina.

In jumatate din compozitie incorporam pudra din coaja de struguri rosii.

Aceasta compozitie se toarna in tava, se niveleaza cu o spatula din silicon.

Partea cealalta de compozitie se repartizeaza uniform peste compozitia din tava iar deasupra presaram semintele de rodie.

Dam tava la cuptor pentru 30 minute. (Folosim functia de coacere cu ventilatie.)

Incercam cu o scobitoare iar daca pandispanul este copt scoatem tava din cuptor si il lasam la racit.

Glazura din zahar se prepara incorporand in amestecul din plic pe care il golim intr-un bol, 2-3 linguri de apa plata calduta.

Glazura astfel obtinuta se intinde peste pandispanul copt cu o pensula din silicon.

Deasupra presaram bombonele de ciocolata.

Lasam sa se intareasca glazura, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan bicolor cu rodie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Inimioare aromate