Ciupercile de roua se spala bine sub jet de apa rece, daca sunt foarte marunte se lasa intregi, daca nu, se taie bucatele.
Se calesc ciupercile in doua linguri de ulei, presaram un praf de sare si unul de piper si lasam la foc iute pana scade toata apa lasata.
Lasam, apoi ciupercile la racorit.
Intr-un bol punem carnea de porc tocata, adaugam painea inmuiata in apa si stoarsa foarte bine, ouale, ciupercile calite si racite, usturoiul pisat,busuiocul uscat, sare si piper dupa gust si amestecam toate ingredientele cumana sa se omogenizeze bine.
Preincalzim cuptorul la 200 grade.
Tapetam tava cu hartie pergament.
formam chiftelutele de marimea dorita, le trecem prin pesmet si le asezam in tava.
Dam tava la cuptor pentru 30 minute, eu am folosit functia cuptorului de cocere cu ventilatie.
Am servit aceste chiftelute alaturi de un piure pufos de cartofi si un sos acrisor din rosii de gradina cu praz.
Delicioasa combinatie....
Pofta buna!