Separam ouale; preincalzim cuptorul la 185 grade.
Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina.
Batem spuma albusurile cu praful de sare.
Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt stins intr-o lingura zeama de lamaie pana isi dubleaza volumul.
Adaugam rand pe rand cele 5 linguri apa minerala.
Incorporam in galbenusurile frecate cate o lingura de faina si 2-3 de albus batut pana incorporam toata cantitatea.
Turnam compozitia in tava tapetata cu faina, nivelam, presaram semintele de canepa decorticate, pudra de scortisoara si apoi asezam din loc in loc jumatati de pruna.
Dam tava la cuptor pentru 30-35 minute.
Cand prajitura trece testul cu scobitoarea o scoatem din cuptor si o lasam la racorit.
Glazura de vanilie se incalzeste intr-un vas cu apa, apoi se repartizeaza dupa preferinta sau inspiratie ;) peste prajitura.
Deasupra presaram stelute galbene :x din zahar, lasam sa se raceasca prajitura complet si sa se intareasca glazura, portionam si servim.
Pofta buna!