Nu e prea aspectuasa dar va asigur ca e un desert racoritor pentru acest inceput de toamna calda....
Blatul:
Crema:
Decor:
Separam ouale, preincalzim cuptorul la 185 grade.
Albusurile se bat spuma cu praful de sare.
Galbenusurile le mixam cu praful de copt si indulcitorul lichid pana isi dubleaza volumul.
Adaugam rand pe rand cele cinci linguri de apa minerala, apoi incorporam alternativ albusurile batute si faina cernuta. La aceasta operatie ne ajutam de o spatula din silicon sau de o lingura din lemn.
Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina.
Turnam amestecul in tava, nivelam si presaram semintele de canepa si zaharul brun, apoi dam tava la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce-am copt blatul il lasam la racit in tava, apoi il insiropam cu siropul de la compotul de litchi.
Fructele de litchi se mixeaza la robot pana obtinem un piure.
Gelatina se pune la hidratat in 50ml apa rece pentru 10 minute, apoi se topeste pe baie de aburi.
Mixam ricotta cu iaurtul de fructe si piureul de litchi. Adaugam indulcitorul si gelatina lichida (la temperatura camerei).
Acest amestec se toarna peste blatul insiropat din tava, se niveleaza si se da la rece pana a doua zi.
La servire portionam si decoram cu inimioare de zahar.
Pofta buna!