Prajitura racoritoare cu ricotta si litchi

de Valclaudia in Prajituri, 4 Sep 2015 | 2990 vizualizari

 

Nu e prea aspectuasa dar va asigur ca e un desert racoritor pentru acest inceput de toamna calda....

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 5 oua
  • 5 linguri indulcitor lichid
  • 5 linguri apa minerala
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un praf de sare de Himalaya
  • 7 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • 2 linguri seminte de canepa
  • 2 linguri zahar brun

Crema:

  • 500 g ricotta
  • 1 consterva compot de litchi
  • 2 iaurturi mici cu fructe de padure
  • 1 plic gelatina alimentara
  • 50 ml apa rece
  • 2-3 linguri indulcitor lichid

Decor:

  • inimioare roz din zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura racoritoare cu ricotta si litchi:

Separam ouale, preincalzim cuptorul la 185 grade.

Albusurile se bat spuma cu praful de sare.

Galbenusurile le mixam cu praful de copt si indulcitorul lichid pana isi dubleaza volumul.

Adaugam rand pe rand cele cinci linguri de apa minerala, apoi incorporam alternativ albusurile batute si faina cernuta. La aceasta operatie ne ajutam de o spatula din silicon sau de o lingura din lemn.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina.

Turnam amestecul in tava, nivelam si presaram semintele de canepa si zaharul brun, apoi dam tava la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce-am copt blatul il lasam la racit in tava, apoi il insiropam cu siropul de la compotul de litchi.

Fructele de litchi se mixeaza la robot pana obtinem un piure.

Gelatina se pune la hidratat in 50ml apa rece pentru 10 minute, apoi se topeste pe baie de aburi.

Mixam ricotta cu iaurtul de fructe si piureul de litchi. Adaugam indulcitorul si gelatina lichida (la temperatura camerei).

Acest amestec se toarna peste blatul insiropat din tava, se niveleaza si se da la rece pana a doua zi.

La servire portionam si decoram cu inimioare de zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura racoritoare cu ricotta si litchi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe si ricotta